
Η γυναίκα φέρεται να βιάστηκε δύο φορές στην έπαυλη Σουμάχερ ενώ βρισκόταν σε κατάσταση λιποθυμίας.
Ένας Αυστραλός οδηγός αγώνων κατηγορείται για βιασμό νοσοκόμας που εργαζόταν στην οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ, σύμφωνα με τις Αρχές. Το περιστατικό φέρεται να συνέβη σε υπνοδωμάτιο της έπαυλης της οικογένειας στο Γκλαντ της Ελβετίας, μετά από ένα πάρτι στο σπίτι, όπως αναφέρουν οι εισαγγελικές Aρχές.
Ο 40χρονος άνδρας, που θεωρείται στενός φίλος του Μικ Σουμάχερ, γιου του θρυλικού οδηγού της Formula 1, φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά στη νοσοκόμα, περίπου 30 ετών, στις 23 Νοεμβρίου 2019 μέσα στο σπίτι.
Σύμφωνα με την Daily Mail και τις καταθέσεις των Ελβετών εισαγγελέων, η γυναίκα βιάστηκε δύο φορές ενώ βρισκόταν σε κατάσταση λιποθυμίας. Ο κατηγορούμενος είχε πρόσβαση στην έπαυλη, όπου η νοσοκόμα παρείχε φροντίδα στον πρώην επτά φορές πρωταθλητή της F1, ο οποίος από το 2013 δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως λόγω σοβαρών εγκεφαλικών τραυματισμών μετά από ατύχημα κατά τη διάρκεια σκι.
Australian racing driver ‘raped one of Michael Schumacher’s nurses in bedroom at F1 legend’s family home’ after cocktail party at sprawling estate, prosecutors claim https://t.co/cZBWt6cU4c
— Daily Mail (@DailyMail) October 15, 2025
Η οικογένεια Σουμάχερ δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και δεν αποτελεί μέρος της δικαστικής διαδικασίας που διεξάγεται στην Εισαγγελία της Περιφέρειας Λα Κοτ.
Ο Αυστραλός αρνείται τον βιασμό, υποστηρίζοντας ότι πριν το περιστατικό είχε φιλήσει τη νοσοκόμα σε νυχτερινό κέντρο στη Γενεύη, κάτι που εκείνη διαψεύδει. Όπως αναφέρεται, η νοσοκόμα συναντήθηκε αρχικά με τον κατηγορούμενο σε ένα δωμάτιο ψυχαγωγίας της έπαυλης. Αργότερα, έχοντας καταναλώσει βότκα μετά το τέλος της βάρδιας της, ένιωσε αδιαθεσία και αδυναμία να σταθεί όρθια.
Μεταφέρθηκε σε δωμάτιο που προορίζεται για το προσωπικό, όπου την βοήθησαν ένας φυσιοθεραπευτής και ο Αυστραλός. Την έβαλαν να κοιμηθεί, «χωρίς να τη γδύσουν», σύμφωνα με την κατάθεση. Ο άνδρας, που διέμενε σε διπλανό δωμάτιο, επέστρεψε αργότερα και τη βίασε δύο φορές, όπως υποστηρίζεται. Η νοσοκόμα κατέθεσε μήνυση τον Ιανουάριο του 2022.
Στα αρχικά στάδια της έρευνας, ο κατηγορούμενος συνεργάστηκε και ταξίδεψε από την Αυστραλία για να καταθέσει, όπως αναφέρει η 24 Heures. Ωστόσο, τελευταία δεν έχει υπάρξει επικοινωνία μαζί του, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για την εξέλιξη της υπόθεσης.