Επίσημο: Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ονόματα στην Ελλάδα

Επίσημο: Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ονόματα στην Ελλάδα

Εσείς ξέρετε ποια είναι;

Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα κατέγραψε τα χαρακτηριστικά της ελληνικής νεολαίας. Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί μια προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, αξιοποιώντας στοιχεία από πλήθος στατιστικών ερευνών που περιλαμβάνουν στοιχεία για τους νέους της χώρας μας.

Ανάμεσα στα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία της Έρευνας έχουμε όμως και την απάντηση σε ένα θέμα που συχνά αποτελεί αντικείμενο διαφωνίας. Ποιό όνομα είναι το δημοφιλέστερο στην Ελλάδα; Η ΕΛΣΤΑΤ έχει την απάντηση. Στους νέους (έως 34 ετών) καταγράφονται τα ακόλουθα ονόματα ως δημοφιλή, σε άνδρες και γυναίκες.

Όσον αφορά τους άνδρες, το 8,8% του συνολικού πληθυσμού των ανδρών έχει το όνομα «Γιώργος», ενώ ακολουθεί το «Γιάννης» με 6,5%. Οριακά, έρχεται τρίτο το όνομα «Δημήτρης» με 6,4%, ενώ ακολουθούν τα «Κώστας» (6%) και «Νίκος» (5,7%). Υπάρχουν τοπικές δημοφιλίες, όπως για παράδειγμα στην Περιφέρεια Κρήτης όπου οι Γιώργηδες φτάνουν το 10,4% και οι Μανώληδες το 7,6%. Το 8,8% των ανδρών στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων έχουν το όνομα «Σπυρίδων».

Όσον αφορά τις γυναίκες, το 8,3% ονομάζεται «Μαρία», ακολουθεί το «Ελένη» με 5,2%, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν το «Κατερίνα» (3,7%), το «Βασιλική» (3,2%) και το «Σοφία» (2,3%). Και στα γυναικεία ονόματα υπάρχουν τοπικές αλλαγές. Το 13%(!) των γυναικών στην Περιφέρεια Κρήτης έχουν το όνομα «Μαρία».

Επίσημο: Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ονόματα στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.