Πώς θα χάσει κιλά ο υπέρβαρος σκύλος σας

Πώς θα χάσει κιλά ο υπέρβαρος σκύλος σας

Το σωστό σωματικό βάρος εξασφαλίζει στον σκύλο μια πιο ποιοτική και μεγαλύτερη σε διάρκεια ζωή.

Πώς θα καταλάβεις, όμως, ότι έχεις υπέρβαρο ή παχύσαρκο σκύλο;

Ο πιο εύκολος τρόπος να καταλάβεις ότι ο σκύλος σου είναι υπέρβαρος είναι να τον δεις από πάνω κοιτώντας τη ραχοκοκαλιά του. Αν η μέση του δεν ξεχωρίζει με ευκρίνεια τότε υπάρχει θέμα. Προσοχή! Η κατάσταση στην οποία διακρίνονται εύκολα τα κόκαλα της λεκάνης και τα πλευρά δεν είναι φυσιολογική-πρόκειται για λιποβαρή σκύλο.

Αν, λοιπόν, έχεις ήδη υπέρβαρο ή παχύσαρκο σκύλο ακολούθησε τα παρακάτω βήματα προκειμένου να τον επαναφέρεις στα φυσιολογικά και να του χαρίσεις μια καλή υγεία!

Πες όχι στο «ελεύθερο τάισμα»

Πρακτικά αυτό σημαίνει να μη βάζεις μία -μη ζυγισμένη- ποσότητα στο μπολ και να τρώει όσο θέλει καθώς έτσι χάνεις την αίσθηση του πόσο έφαγε σε σχέση με το πόσο έπρεπε να φάει μέσα στη μέρα.

Δώσε την κατάλληλη ποσότητα τροφής

Μέτρησε ακριβώς την ποσότητα που δίνετε ημερησίως ώστε να μην ξεφεύγεις. Θυμήσου ότι καλό είναι να ταϊζεις τα γραμμάρια που αντιστοιχούν στο ιδανικό βάρος του σκύλου σου και όχι σε αυτό που βρίσκεται όταν είναι υπέρβαρο. Π.χ. αν ο σκύλος σου είναι υπέρβαρος στα 12 κιλά αλλά στα 10 κιλά ιδανικός, τότε ταϊζεις τα γραμμάρια που αντιστοιχούν σε έναν σκύλο 10 κιλών.

Be fit

Καθιέρωσε 2-3 περιπάτους μέσα στην ημέρα. Το καλύτερο είναι δύο σύντομοι περίπου 10-15 λεπτά και ένας πιο μεγάλος διάρκειας 30 λεπτών τουλάχιστον. Έτσι ο μεταβολισμός επανέρχεται στο φυσιολογικό, ξυπνάει και βοηθά στην απώλεια βάρους. Θυμήσου να μην κάνεις τρέξιμο σε έναν εξαιρετικά υπέρβαρο σκύλο καθώς καταπονούνται οι αρθρώσεις. Ένα περπάτημα αργό και –με τον καιρό– πιο έντονο αρκεί!

Μη δίνεις μαγειρευτό φαγητό

Εκτός και αν μπορείς να υπολογίσεις με άνεση και την τελευταία θερμίδα που θα πάρει ο σκύλος σου μη δίνεις μαγειρευτό φαγητό από το δικό σου. Τα φαγητά μας κρύβουν πολλές –δύσκολα υπολογίσιμες- θερμίδες που επιβαρύνουν το σκύλο σου.

Προτίμησε φυσικές λιχουδιές

Λιχουδιές από φυσικό κρέας που περιέχουν σχεδόν μόνο πρωτεϊνη είναι ό,τι καλύτερο για το σκύλο, όχι μόνο την περίοδο απώλειας βάρους αλλά και έπειτα κατά την περίοδο συντήρησης βάρους.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.