Πέντε απρόσμενα αίτια της στοματικής κακοσμίας

Πέντε απρόσμενα αίτια της στοματικής κακοσμίας

Αν η άσχημη μυρωδιά από το στόμα σάς φέρνει συχνά σε δύσκολη θέση, μην απογοητεύεστε. Υπάρχει τρόπος να την περιορίσετε!

Μπορεί η κακοσμία στόματος να έχει πολλές πρόχειρες λύσεις, όπως μια τσίχλα για παράδειγμα, αλλά μόνο αν ξέρετε τους πιθανούς παράγοντες που την προκαλούν, θα μπορέσετε να την αποφύγετε στο μέλλον.

Δείτε 5 απρόσμενες αιτίες που εξηγούν πολλά…

Στοματικό διάλυμα

Υποτίθεται ότι σας βοηθάει να φρεσκάρετε την αναπνοή σας, αλλά αν επιλέξετε κάποιο με με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, μπορεί να αποξηράνει και να στεγνώσει το στόμα σας, κάτι που ενθαρρύνει την ανάπτυξη βακτηρίων. Αυτά είναι που προκαλούν την κακοσμία στο στόμα. Είναι η ίδια αρχή για τον λόγο που έχετε δυσάρεστη αναπνοή το επόμενο πρωί από μια βραδιά κατανάλωσης αλκοόλ.

Η ίδια σας η γλώσσα

Τα βακτήρια στη γλώσσα είναι η κύρια αιτία της κακής αναπνοής. Αλλά, δυστυχώς, οι περισσότεροι παραμελούν να την καθαρίζουν, όταν βουρτσίζουν τα δόντια τους. Πρέπει να μάθετε να την καθαρίζετε με μια ειδική “ξύστρα” για την γλώσσα, ή, τουλάχιστον, να την βουρτσίζετε και αυτή.

Διατροφή με μειωμένους υδατάνθρακες

Όταν κόβετε τους υδατάνθρακες και αυξάνετε την ποσότητα της πρωτεΐνης που τρώτε, το σώμα σας αρχίζει να καίει λίπος για ενέργεια. Αυτή η διαδικασία παράγει χημικές ενώσεις, που ονομάζονται κετόνες, και οι οποίες προκαλούν την δυσάρεστη αναπνοή από το στόμα. Σε αυτήν την περίπτωση, η καλύτερη στοματική υγιεινή δεν θα λύσει το πρόβλημα, δεδομένου ότι δεν είναι η αιτία. Ο καλύτερος τρόπος είναι να συγκαλύψετε την αναπνοή σας με μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη.

Αποξηραμένα φρούτα

Έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και τα βακτήρια που προκαλούν την κακοσμία στόματος λατρεύουν να τρέφονται με ζάχαρη. Σκεφτείτε ότι το 1/4 φλιτζανιού σταφίδες έχει 21 γραμμάρια ζάχαρη. Η ίδια ποσότητα υπάρχει σε 17 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα. Αυτό είναι σαν να τρώτε 4-5 κουταλάκια του γλυκού καθαρή ζάχαρη! Επιπλέον, τα αποξηραμένα φρούτα είναι κολλώδη, με αποτέλεσμα να παγιδεύονται υπολείμματα ανάμεσα στα δόντια σας.

Σφραγίσματα

Έχουν την ατυχή παρενέργεια να εγκλωβίζουν σωματίδια τροφίμων, τα οποία με την σειρά τους δημιουργούν συστάδες βακτηριδίων και, κατ’ επέκταση, κάνουν το στόμα να μυρίζει άσχημα. Ένας λόγος παραπάνω για να προγραμματίσετε τακτικά ραντεβού με τον οδοντίατρο!…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.