Τα τρία μυστικά που θα κρατήσουν πεντακάθαρη την οδοντόβουρτσά σου!

Τα τρία μυστικά που θα κρατήσουν πεντακάθαρη την οδοντόβουρτσά σου!

Δες πως μπορείς να έχεις καθαρή οδοντόβουρτσα με τρία απλά βήματα.

Είναι αλήθεια, πως η οδοντόβουρτσα, είναι η προέκταση του χεριού μας και αυτό δεν γίνεται…
άδικα. Βλέπεις πρέπει να πλένεις τα δόντια σου τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα, οπότε θέλεις δεν θέλεις είναι ένα αναγκαίο αξεσουάρ (αν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε έτσι).

Γνωρίζεις επίσης, πως η οδοντόβουρτσά σου είναι ένα από τα πράγματα με τα περισσότερα μικρόβια που βρίσκονται στο σπίτι μας, ακόμη και αν την έχεις πλύνει μόλις με νερό. Υπάρχουν τρόποι να τη διατηρήσεις καθαρή;

Υπάρχουν φυσικά, και θα τους δεις παρακάτω. Όλα έχουν να κάνουν με την αποθήκευση, αλλά και με το πόσο φαν της καθαριότητας είσαι εσύ η ίδια.

1. Αποθήκευσε την οδοντόβουρτσά σου όρθια
. Αυτό επιτρέπει την αποστράγγιση του νερού από τις τρίχες. Επίσης, τη διατηρεί μακριά από τα βακτηρίδια που αναπτύσσονται μέσα στο νερό που στραγγίζει. Αν αποθηκεύεις την οδοντόβουρτσα σου σε ένα δοχείο όπως ένα φλιτζάνι, μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι μαζεύονται αφροί στο κάτω μέρος. Εάν λοιπόν τη βάλεις να σταθεί στο πλάι ή με τη βούρτσα στραμμένη προς τα κάτω, τότε η επαφή με αυτούς τους αφρούς είναι αναπόφευκτη.

2. Μην αφήνεις τις οδοντόβουρτσες να έρχονται σε επαφή η μία με την άλλη
Εάν στο ίδιο δοχείο αποθηκεύεις παραπάνω από μία οδοντόβουρτσες –χωρίς καπάκι- βεβαιώσου, ότι η μία δεν ακουμπάει την άλλη, γιατί με αυτόν τον τρόπο μεταφέρονται τα βακτήρια και τα σωματικά υγρά. Από τη μία οδοντόβουρτσα στην άλλη.

3. Πλύνε την οδοντόβουρτσά σου μετά από κάθε χρήση
Μόλις τελειώσεις τη δουλειά σου, ξέπλυνε την οδοντόβουρτσα με ζεστό νερό. Βεβαιώσου, πως έχεις ξεφορτωθεί, όλα τα υπολείμματα οδοντόκρεμας από πάνω.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.