Συγκλόνισε η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου στο δικαστήριο: «Που είναι τα κόκκαλα του παιδιού μου;»

Συγκλόνισε η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου στο δικαστήριο: «Που είναι τα κόκκαλα του παιδιού μου;»

Δεν μπορούσε να συγκρατήσει την οργή της η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου.

Η δίκη για την απαγωγή και τη δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012 άρχισε, μετά από πολλές αναβολές, και πάλι σήμερα (17.09.2018). Για μία ακόμα φορά η μητέρα του, Βαρβάρα Θεοδωράκη, συγκλόνισε δικαστές και ενόρκους με την σπαρακτική της κατάθεση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Η μητέρα του Μάριου εδώ κι έξι χρόνια ψάχνει να βρει τα οστά του παιδιού της και περιμένει μία απάντηση από τους κατηγορουμένους για το που έθαψαν το άψυχο κορμί του. «Ακολουθήσατε μια γραμμή στο πρωτόδικο δικαστήριο και ήταν καταδικαστική. Έχετε άλλη μια ευκαιρία να μιλήσετε, ίσως είναι η τελευταία. Η αλήθεια είναι πάντα λυτρωτική για όλους» είπε η πρόεδρος απευθυνόμενη στους τρεις από τους κατηγορούμενους που κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Και σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, η μητέρα του Μάριου περιέγραψε πως οι άνθρωποι που θεωρούσε δεύτερη οικογένεια, ο 73χρονος «εγκέφαλος», η σύζυγος του και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, οργάνωσαν τη δολοφονία και την απαγωγή του γιού της.

Συγκεκριμένα, η Βαρβάρα Θεοδωράκη ανέφερε στην κατάθεση της, κλαίγοντας, για τον 73χρονο: «Το παιδί μου το δολοφόνησε με τα ίδια του τα χέρια… Είχα δυο οχιές μέσα στο σπίτι μου και έσκαψαν το λάκκο του παιδιού μου. Φάγανε το παιδάκι μου, δολοφόνοι, αλήτες…«. Στο πλευρό της συγγενείς και φίλοι οι οποίοι κρατώντας φωτογραφίες του Μάριου γέμισαν ασφυκτικά τη δικαστική αίθουσα.

Για την Βαρβάρα Θεοδωράκη ο Γολγοθάς άρχισε στις 9 Αυγούστου 2012 όταν ο γιος της έφυγε από το εξοχικό τους στην Αχαΐα όπου είχαν πάει όλοι μαζί και δεν επέστρεψε ποτέ. Εκείνη έχασε κόσμο όταν δέχτηκε το πρώτο τηλεφώνημα από τους απαγωγείς οι οποίοι, είπε, της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ.

Ο πρώτος άνθρωπος που επικοινώνησε μαζί του ήταν, όπως κατέθεσε, ο 73χρονος κατηγορούμενος στον οποίο είχε τυφλή εμπιστοσύνη αφού όπως της είχε πει «ήταν πράκτορας της CIA και είχε υψηλές γνωριμίες. Έδειχνε άνθρωπος με κύρος δεν φαινόταν φίδι… Μετά έμαθα ότι δεν είχε κάνει ποτέ φορολογική δήλωση και ζούσε από τις λαμογιές«.

Όπως ανέφερε η μητέρα του Μάριου, η οποία πολλές φορές ξεσπούσε σε κλάματα: «Στον μόνο που είχα εμπιστοσύνη ήταν ο δολοφόνος… Θεωρούσα ότι έχω ειδοποιήσει την αστυνομία ειδοποιώντας το δολοφόνο«.

Σήμερα, όπως ανέφερε, θεωρεί πως ο γιος της δολοφονήθηκε από την πρώτη ημέρα της απαγωγής του. «Πιστεύω ότι έβαλαν το παιδί νεκρό στο πορτ μπαγκάζ… Ζητούσα να του μιλήσω και μου έλεγαν «είναι μακριά». Με πίεζαν να μαζέψω τα χρήματα. Ήξεραν την περιουσιακή μου κατάσταση…» ανέφερε και ζήτησε για μία ακόμα φορά από τους κατηγορουμένους να της πουν που βρίσκεται. «Να μου πείτε, σας παρακαλώ, που βρίσκονται τα κόκαλα του παιδιού μου, να πηγαίνω να του μιλάω…» είπε απευθυνόμενη στους δικαστές κλαίγοντας σπαρακτικά.

Και όταν κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της εισαγγελέως και ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον 73χρονο κατηγορούμενο που καθόταν σε διπλανό εδώλιο έστρεψε το πρόσωπο της στην άλλη πλευρά. «Δεν θέλω να βλέπω τον αλήτη, το φονιά… Εγώ φταίω για όλα. Του είχα πει τα πάντα για την περιουσία μας«.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως οι απαγωγείς είχαν σχεδιάσει και τη δική της αρπαγή μέσα από το σπίτι της, την οποία απέτρεψαν οι αστυνομικοί, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της ότι υπήρχαν όπλα στο σπίτι του 73χρονου. «Τα είχα δει με τα μάτια μου. Ωστόσο δεν καταγράφηκαν από την αστυνομία» υποστήριξε.

Πρωτόδικα, ο 73χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια ενώ η σύζυγος του σε κάθειρξη 18ετών. Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους το δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης έως έξι ετών.

Η δίκη διακόπηκε για τις 15 Οκτωβρίου.

Πηγή: newsit

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.