Ο επικρατέστερος για τη θέση του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας

Ο επικρατέστερος για τη θέση του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας

Το προσεχές συνέδριο της Νέας Δημοκρατία εκτός των - πολλών - άλλων θα εκλέξει και νέο Γραμματέα του κόμματος. Το πρόσωπο που θα κληθεί να «ξυπνήσει» το κόμμα ενόψει εκλογών.

Αμφιβάλλει κανείς πως είμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου; Η χώρα κινείται με σταθερούς ρυθμούς προς τις κάλπες. Μπορεί να μη ξέρουμε με ακρίβεια το πότε ωστόσο όλα τα κόμματα συμπεριλαμβανομένης της Νέας Δημοκρατίας εργάζονται πάνω σε αυτό. Το κόμμα της Πειραιώς βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση προσπαθώντας να καλύψει τις απώλειες που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες. Οι μεγάλες αποφάσεις για την στρατηγική που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα θα παρθούν στο προσεχές συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την άλλη εβδομάδα.

Εκεί μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητηθεί και να εκλεγεί ο νέος Γραμματέας του κόμματος. Μια θέση την οποία κατείχε ο Κώστας Σκρέκας, ο οποίος προσφάτως παραιτήθηκε από αυτή λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ. Η Νέα Δημοκρατία καλείται να αναδείξει ένα νέο πρόσωπο για τη θέση. Αυτόν που στην ουσία θα προσπαθήσει να ξυπνήσει το κόμμα και να το φέρει με ηρεμία μέχρι τις κάλπες.

kuriakos-mitsotakis

Τα «κλειστά χαρτιά» του Μητσοτάκη

Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο. Δηλαδή ποιος θα πάρει τη θέση. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Κατά το ρεπορτάζ του ieidiseis.gr, «ο Κ. Μητσοτάκης είτε δεν έχει ακόμη καταλήξει στο κατάλληλο πρόσωπο είτε δεν έχει «εξωτερικεύσει» τις επιλογές του». Το πιθανότερο όμως είναι πως πριν φθάσουμε στο συνέδριο θα έχουμε νεότερα. Θα έχουν βγει πληροφορίες για το ποιος έχει την εύνοια του πρωθυπουργού για τη θέση του Γραμματέα του κόμματος.

Γιώργος Στύλιος ο επικρατέστερος

Οι πληροφορίες πάντως φέρνουν στο προσκήνιο ένα πρόσωπο που θα ήθελε αυτή τη θέση. Πρόκειται για τον βουλευτή Άρτας, Γιώργο Στύλιο. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως έχει αυτοπροταθεί και πως είναι ένα ικανό στέλεχος που μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο.

Ο Γιώργος Στύλιος είναι Έλληνας πολιτικός και πανεπιστημιακός, γεννημένος το 1961 στην Άρτα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συνέχισε με διδακτορικές σπουδές στον ίδιο τομέα, με εξειδίκευση σε πεδία που συνδέονται με την πληροφορική και τα υπολογιστικά συστήματα.

Ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου ανέπτυξε ερευνητική δραστηριότητα σε τομείς όπως τα ευφυή συστήματα και η υπολογιστική ανάλυση, συμμετέχοντας σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του πορεία, δραστηριοποιήθηκε ενεργά στην πολιτική ως βουλευτής Άρτας με τη Νέα Δημοκρατία. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας έχει αναλάβει σημαντικές κυβερνητικές θέσεις, όπως Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στο πλαίσιο των καθηκόντων του συμμετείχε σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και πρωτοβουλίες που αφορούν την εκπαίδευση, την αγροτική ανάπτυξη και την αξιοποίηση της τεχνολογίας στη δημόσια διοίκηση.

Η πορεία του χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό της επιστημονικής γνώσης με τη δημόσια προσφορά, με έμφαση στην εκπαίδευση, την καινοτομία και την ανάπτυξη της περιφέρειας.

Τελευταίες Ειδήσεις