Κιβωτός του κόσμου: Αυτό ήταν το περιβόητο «πράσινο κλουβί» που έτρεμαν τα παιδιά

«Κιβωτός του Κόσμου»: Αυτά είναι τα 3 πρόσωπα που βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών εκτός από τον πατέρα Αντώνιο

Η κατάθεση που «έκαψε» τη ΜΚΟ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά την καταγγελία του 19χρονου για ασέλγεια και τις καταγγελίες για σωματικές κακοποιήσεις τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου. Ενας 15χρονος από τη δομή του Βόλου που τον είχε «φωτογραφίσει» ο 19χρονος για ασέλγεια κατέθεσε στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων. Το παιδί δεν επιβεβαιώνει τουλάχιστον προς το παρόν την σεξουαλική του κακοποίηση από το ηγετικό στέλεχος της ΜΚΟ.

Ο ανήλικος φαίνεται να μιλά για τακτική σωματική του κακοποίηση με ξυλοδαρμούς, τιμωρία και σωφρονισμό του στο περιβόητο «πράσινο κλουβί» και συνθήκες εξαντλητικής εργασίας. Η κατάθεσή του επιβεβαιώνει την παρουσία του κλουβιού στη δομή, μέσα στο οποίο παιδιά καταγγέλλουν πως τα έκλειναν.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, με την προσεκτική μεθοδολογία ειδικών ερωτήσεων οι ψυχολόγοι και αστυνομικοί, ρώτησαν τον 15χρονο για την πιθανότητα σεξουαλικής του κακοποίησης, με τον νεαρό να μην επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, από τις απαντήσεις και την στάση του, οι αστυνομικοί διέκριναν κάποιον φόβο, μια επιφυλακτικότητα και αρνητισμό, κάτι που μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ο 15χρονος μένει ακόμη στην ίδια δομή, ίσως επηρεάζεται ή φοβάται από τον περίγυρό του.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους εισαγγελικούς λειτουργούς, και δεν αποκλείεται να εξεταστεί ξανά εκτός δομής, σε άλλο περιβάλλον, προκειμένου να υπάρξει μια άλλου είδους προσέγγιση, ενδεχομένως και άλλες απαντήσεις από το ανήλικο παιδί. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο παιδί, το υψηλόβαθμό στέλεχος της ΜΚΟ, το είχε πάρει από εκεί για τουλάχιστον ένα μήνα, προκειμένου να τον συνοδεύσει σε ταξίδια του σε άλλες δομές, όπως επίσης και στο κεντρικό κτίριο του Κολωνού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.