Τελευταία ευκαιρία: Το δίδυμο που θα διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ για να κόψει την κατρακύλα

Απόδειξη ταβέρνας σε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ!
Όλα δείχνουν ότι πάμε σε κούρσα για... δύο.

Σε ημερήσια διάταξη είναι τα… συντροφικά μαχαιρώματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Το τελευταίο… beef ήταν αυτό της Θεοδώρας Τζάκρη με τον Γιάννη Ραγκούση, με την βουλευτή Πέλλας να υποστηρίζει ότι δέχθηκε bullying σε αρκετές περιπτώσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σκοπεύει να αποκαλύψει τις μεταξύ τους επικοινωνίες στο παρελθόν.

Η αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση ήταν οργισμένη, με μία τοποθέτηση που προκάλεσε αίσθηση: «Η μόνη φορά που χρειάστηκε να συγκρουστώ με την Θ. Τζάκρη κατά τη διάρκεια της κοινής παραμονής στο Υπουργείο Εσωτερικών ήταν όταν υποχρεώθηκα ως υπουργός να σταματήσω την από μέρους της υπογραφή σκανδαλωδών αποφάσεων που θα έπλητταν το δημόσιο συμφέρον, θα συνιστούσαν διασπάθιση του δημόσιο χρήματος, καθώς και θα ζημίωναν βαριά τη δημόσια εικόνα της τότε κυβέρνησης».

Τελική ευθεία

Όλα αυτά την ώρα που η πολιτική γραμματεία αποφάσισε να μην βάλει «κόφτες» σε ότι αφορά τα κριτήρια υποψηφιότητας, κάτι που σημαίνει ότι η εκλογική διαδικασία θα παραμείνουν τα ίδια, γεγονός που δεν αποκλείει κανέναν από την εκλογική διαδικασία.

Ωστόσο, ανοιχτή παραμένει ακόμα η ημερομηνία των εκλογών με την πλευρά του Παύλου Πολάκη να ζητά εκλογές μέσα στον Οκτώβριο και την ομάδα των «87» να περιμένει την τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη, προκειμένου να ζυγίσει εκ νέου τις καταστάσεις.

Σε ότι αφορά τον τελευταίο, παραμένει σιωπηλός τις τελευταίες ημέρες, αφού φαίνεται πως σχεδιάζει πολύ προσεκτικά τα επόμενα του βήματα. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι θα περιμένει τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής και την χάραξη του οριστικού οδικού χάρτη των εσωκομματικών εκλογών για να ανακοινώσει -πιθανότατα την Δευτέρα- την υποψηφιότητα, κάτι που αναμένεται να γίνει με βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Ντέρμπι κορυφής

Σε ότι αφορά τα προγνωστικά για τον δεύτερο γύρο, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στα γραφεία της Κουμουνδούρου εκτιμά είναι είναι πολύ πιθανό να πάμε σε ένα μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Παύλο Πολάκη.

Κι αν αυτό το σενάριο επιβεβαιωθεί, τότε είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο ότι θα πάμε σε απόλυτη όξυνση του κλίματος, πόλωση και μία πραγματικά μάχη μέχρις εσχάτων, αφού τα δύο επιτελεία φαίνεται πως κρατούν ακόμα αρκετούς άσους στο μανίκι που θα ρίξουν στο τραπέζι την κατάλληλη ώρα.

Οι δημοσκοπήσεις όμως δύσκολα πέφτουν έξω. Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνουν καθημερινά, η επικοινωνιακή ζημιά που έχει γίνει τον τελευταίο καιρό είναι τεράστια, η δεξαμενή των ψηφοφόρων δεν είναι απλώς δυσαρεστημένη, δείχνει να φεύγει οριστικά προς άλλες κατευθύνσεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version