Έρχεται μετά το μετρό: Τότε θα ολοκληρωθεί το έργο-τομή που έχει «τσακίσει» τη Θεσσαλονίκη

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι συνδυασμοί για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Η συμπρωτεύουσα... υποφέρει.

Η Θεσσαλονίκη την τελευταία 20ετία περίπου δε διάγει και τις ευτυχέστερες μέρες της. Η συμπρωτεύουσα περιμένει εδώ και πάρα πολλά χρόνια να ολοκληρωθεί, επιτέλους, το μετρό, προκειμένου ν’ «ανασάνει».

Και μπορεί μακροπρόθεσμα το μετρό να βοηθήσει την πόλη, όμως πάρα πολλά μαγαζιά στην Εγνατία έχουν καταστραφεί οικονομικά, κατεβάζοντας ρολά στην πορεία. 

Και είναι λογικό: όταν επί 15+ χρόνια βλέπεις λαμαρίνες μπροστά σου αντί για δρόμο, πού να δουλέψεις;

Όπως ανακοινώθηκε, ωστόσο, στις 30/11 το μετρό θα παραδοθεί και η Θεσσαλονίκη θ’ απαλλαγεί από τον έναν… μπελά της. Και μετά σειρά έχει ο δεύτερος: η νέα ανατολική εσωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης.

Η αλλιώς, το Flyover. 

Οι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης θα σας πουν πως λόγω των έργων η κίνηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα και τα μποτιλιαρίσματα ακόμη και στον περιφερειακό σε… άκυρες ώρες είναι συνηθισμένα.

Φυσικά μιλάμε για ένα τεράστιο έργο που όταν ολοκληρωθεί θα λύσει τα χέρια σε πάρα, πάρα πολύ κόσμο. Πότε αναμένεται να γίνει, όμως, αυτό; Πότε θα παραδοθεί στο 100% το Flyover;

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ξανά ο πρωθυπουργός, την άνοιξη του 2027. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εκείνη ακριβώς η περίοδος θα είναι πάρα πολύ κομβική.

Γιατί; 

Πολύ απλά γιατί θα έπονται εθνικές εκλογές που θα γίνουν στις αρχές του καλοκαιριού του 2027, μιας και η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε κάθε τόνο πως θα εξαντλήσει την τετραετία.

Τι θα είναι λοιπόν την άνοιξη του 2027, όταν και θα παραδοθεί το Flyover;

Προεκλογική περίοδος…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.