Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Δένδιας;

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Δένδιας;

Θα ήταν κίνηση-ματ...

Το θέμα του ποιος ή ποια θα είναι ο/η επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολεί την κυβέρνηση. Όπως διαβάσατε και χθες στο instanews η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει πολύ λίγες πιθανότητες να προταθεί για μία δεύτερη θητεία, καθώς υπέπεσε σε ένα… μοιραίο λάθος. 

Η ονοματολογία έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, όμως τις τελευταίες ημέρες έσκασε μία «βόμβα»: το όνομα του Νίκου Δένδια έχει αρχίσει να κυκλοφορεί ολοένα και περισσότερο στα πολιτικά πηγαδάκια. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι αν και κατά πόσον υπάρχει, πέραν του καπνού, και φωτιά στο ζήτημα.

Αρχικά να πούμε πως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας είναι μία απολύτως λογική επιλογή. Πέραν του γεγονότος πως προέρχεται από την Νέα Δημοκρατία, είναι ένα πρόσωπο σχεδόν καθολικά αποδεκτό απ’ όλα τα υπόλοιπα κόμματα, καθώς όλοι εκτιμούν τις ικανότητές του και το έργο του όλ’ αυτά τα χρόνια.

Πέραν τούτου, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσιζε να κάνει αυτό το βήμα αυτομάτως θα τελείωνε τις όποιες κουβέντες περί διαδοχής/αντικατάστασής του από τον κ. Δένδια, που πολλοί τον βλέπουν ως επόμενο αρχηγό της γαλάζιας παράταξης.

Μ’ έναν σμπάρο, δύο τρυγόνια επομένως για τον πρωθυπουργό. 

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως ο Δένδιας θα έβγαινε… πανηγυρικά αν όντως ήταν υποψήφιος, αφήνεται να εννοηθεί πως το συγκεκριμένο σενάριο είναι ευφάνταστο μεν, δε βασίζεται σε αληθινά γεγονότα δε.

Κοινώς, ο Κυριάκος δεν τοσκέφτεται…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.