Γι’ αυτό την τελειώνει ο Κυριάκος: Το μοιραίο «λάθος» της Σακελλαροπούλου που της στοιχίζει τη θέση της Προέδρου

Γι' αυτό την τελειώνει ο Κυριάκος: Το μοιραίο «λάθος» της Σακελλαροπούλου που της στοιχίζει τη θέση της Προέδρου

Αυτό ήταν...

Το ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δε θα προταθεί εκ νέου από την κυβέρνηση για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι εδώ και καιρό γνωστό. Άλλωστε, όπως έχετε διαβάσει στο instanews, ο πρωθυπουργός εξετάζει εδώ και καιρό τους πιθανούς διαδόχους της. Το ζητούμενο βέβαια- κι αυτό το οποίο θέλουν να μάθουν όλοι- είναι ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στο να μην ανανεωθεί η θητεία της. Τι ήταν εκείνο που οδήγησε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας στο να μην στηρίξει εκ νέου την πρώτη γυναίκα ΠτΔ στην ιστορία της χώρας;

Τελικά η απάντηση αρχίζει να δίνεται με πλήρη «ευκρίνεια» και ήταν αυτό που πολλοί φαντάστηκαν: το γεγονός, δηλαδή, πως η κ. Σακελλαροπούλου… πανηγύρισε αρκετά και «δημοσίως» για τους γάμους των ομοφυλόφιλων, πληγώνοντας αρκετά την σκληρή (και αρκετά μεγάλη…) δεξιά πτέρυγα της κυβέρνησης, που ήταν αντίθετοι με το να περάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Ο πρωθυπουργός γνώριζε εκ των προτέρων πως το συγκεκριμένο θέμα θα «χτυπούσε» στο συντηρητικό κομμάτι του κόμματός του και ήθελε να περάσει όσο το δυνατόν πιο ήσυχα το ζήτημα. Οι αναφορές της Προέδρου ήταν προς την αντίθετη κατεύθυνση κι αυτό- κατόπιν και εσωτερικών πιέσεων- φαίνεται πως ήταν το μοιραίο «λάθος» στο οποίο υπέπεσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Πράγματι η ΝΔ έχασε αρκετές μονάδες, όπως φάνηκε και στις Ευρωεκλογές, λόγω του νομοσχεδίου κι αυτό, κατά πώς φαίνεται, ήταν αρκετό για να «τελειώσει» η Πρόεδρος.

Που, μεταξύ μας, έκανε απλά το προφανές εν έτει 2024…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.