Πικρή δικαίωση: Τα είχαμε πει για τον Πούτιν… (Vid)

Sputnik V: Αυτές είναι οι 20 πρώτες χώρες που παρήγγειλαν το ρωσικό εμβόλιο

Έγινε πραγματικόητα.

Δυστυχώς για σύσσωμη την ανθρωπότητα- και πολύ περισσότερο για τους ανθρώπους που χάνουν τόσο άδικα τις ζωές τους- ο πόλεμος της Ουκρανίας με τη Ρωσία συνεχίζει να μαίνεται. Και, όπως είχατε διαβάσει, μετά τα τελευταία γεγονότα όλοι φοβόντουσαν την αντίδραση του Βλάντιμιρ Πούτιν. 

Ως γνωστόν στις αρχές Αυγούστου η Ουκρανία, πιάνοντας στον… ύπνο τους πάντες, εξαπέλυσε επίθεση επί ρωσικού εδάφους. Ήταν η πρώτη φορά μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου  που η Ρωσία δέχεται επίθεση επί του εδάφους της, καθώς οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πέρασαν στην αντεπίθεση και κατέλαβαν ρωσικές συνοριακές θέσεις βόρεια, στην ευρύτερη περιοχή του Κουρσκ. 

Από εκείνο ο σημείο και μετά άπαντες αναρωτιούνταν ποια θα είναι η «απάντηση» της Μόσχας και το μάθαμε το βράδυ της Δευτέρας (26/8) με τον πλέον σκληρό τρόπο: τουλάχιστον 6 άτομα έχασαν την ζωή τους, καθώς το Κρεμλίνο εκτόξευσε περίπου 200 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη μαζική επίθεση των τελευταίων εβδομάδων της Ρωσίας κατά των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας, πλήττοντας το ενεργειακό σύστημα της χώρας και βυθίζοντάς την στο «σκοτάδι και το κρύο», ενόψει του χειμώνα.

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς η κατάσταση όχι μόνο δεν ηρεμεί, αλλά έχουμε να δούμε ακόμα πολλά «επεισόδια» μέχρι το φινάλε.

Το οποίο, για την ώρα, δε διαφαίνεται πουθενά στον ορίζοντα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.