Πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας: Μετά απ’ αυτό, όλοι φοβούνται την αντίδραση του Πούτιν…

Ερντογάν: «Ίσως και νωρίτερα από τον Ιούλιο οι S-400 στην Τουρκία»

Δύσκολα τα πράγματα...

Ο πόλεμος μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας δυστυχώς συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, παρά το γεγονός πως η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου έχει «επιλέξει» να τον… ξεχάσει. Τα πράγματα συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά να είναι εξαιρετικά τεταμένα, με τις δύο πλευρές να συγκρούονται συνεχώς στο πεδίο των μαχών και να προσπαθούν να επιβληθούν της άλλης.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες είχαμε μία σημαντική εξέλιξη: για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου η Ρωσία δέχεται επίθεση επί του εδάφους της, καθώς οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πέρασαν στην αντεπίθεση και καταλέλαβαν ρωσικές συνοριακές θέσεις βόρεια, στην ευρύτερη περιοχή του Κουρσκ. 

Οι εικόνες των αμάχων να τρέχουν για να σωθούν μα και των αιχμαλώτων Ρώσων στρατιωτών έκαναν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας εμφανή αμηχανία στο Κρεμλίνο, που αρκέστηκε να δηλώσει πως θα διώξει τον εχθρό από τη χώρα και θα το κάνει άμεσα.

Ωστόσο, έχουν περάσει ήδη δύο εβδομάδες αφότου ο πρόεδρος Πούτιν ξεστόμισε την συγκεκριμένη ατάκα και τα πράγματα στα πέριξ του Κουρσκ δεν έχουν αλλάξει: η Ουκρανία παραμένει κυρίαρχη, θα μπορούσε να πει κανείς, πράγμα που άφησε έκπληκτη μέχρι και τη Δύση, που δεν είχε, κατά πώς φαίνεται, την παραμικρή πληροφόρηση για την συγκεκριμένη επίθεση.

Όμως, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ που γνωρίζουν πολύ καλά το εσωτερικό της Ρωσίας και το πώς αντιδρά συνήθως ο Βλάντιμιρ Πούιτν, η σιγή και η ησυχία δεν είναι καλός σύμβουλος. Πολλοί φοβούνται πως η «απάντηση» της Μόσχας θα είναι εκκωφαντική και θα υπάρξουν λίαν συντόμως άσχημες, για τον αθώο κόσμο, εξελίξεις.

Μακάρι να πέσουν έξω…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.