Η ντροπιαστική 5η θέση της Αθήνας στον κόσμο…

Η ντροπιαστική 5η θέση της Αθήνας στον κόσμο...

Απίστευτο κι όμως... ελληνικό.

Η Αθήνα μπορεί να είναι μία από τις πιο όμορφες χώρες για να επισκεφτούν οι τουρίστες- καθώς για πολύ καιρό το… συζητάμε-, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει τα μειονεκτήματά της. Το κάθε άλλο.

Σύμφωνοι, ειδικά το καλοκαίρι με τις παραλίες της και τις εκατομμύρια επιλογές για φαγητό σε κάθε γωνιά της ελληνικής πρωτεύουσας φαντάζει ένας άκρως ελκυστικός προορισμός, όμως όσοι μένουν μόνιμα στην πόλη ξέρουν καλύτερα.

Και τι είναι αυτό που ξέρουν;

Πως παρά την αδιαμφισβήτητη ομορφιά της η Αθήνα τα τελευταία χρόνια ειδικά έχει γίνει και ένα πανάκριβο μέρος. Ιδίως αν συνυπολογίσει κανείς και το πού είναι ο βασικός μισθός της χώρας, τότε η κατάσταση μετατρέπεται σε μαύρη μαυρίλα.

Στο γενικότερο πλαίσιο της ακρίβειας λοιπόν, η Αθήνα βρίσκεται στο τοπ-5 και των πόλεων με τα πιο ακριβά πάρκινγκ- αλίμονο! Προσοχή: όχι μόνο στα Βαλκάνια ή την Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική μελέτη της γερμανικής διαδικτυακής πύλης «billiger-mietwagen.de» που έγινε προσφάτως, η πρωτεύουσά μας φιγουράρει στο ννούμερο πέντε.

Ιδού ολόκληρο το top-10:

1. Σαν Φρανσίσκο (κατά μέσο όρο 8,49 ευρώ την ώρα)

2. Λος Άντζελες (5,54 ευρώ)

3. Βαρκελώνη (5,26 ευρώ)

4. Λονδίνο (3,63 ευρώ)

5. Αθήνα (3,21 ευρώ)

6. Νάπολη (3,08 ευρώ)

7. Μιλάνο (2,83 ευρώ)

8. Εδιμβούργο (2,82 ευρώ)

8. Νίκαια, Γαλλία (2,82 ευρώ)

10. Βιέννη (2,67 ευρώ)

Όπως διαπιστώνει κανείς μπροστά από την Αθήνα βρίσκονται 2 πόλεις-μεγαθήρια της Αμερικής, η Βαρκελώνη (που επί τούτου είναι ακριβή για ν’ αποσυμφορήσει το κέντρο της) και το πανάκριβο Λονδίνο.

Κι έπειτα η Αθήνα, των 750 ευρώ μέσο μισθό. Τέλεια…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.