Νέα «διάσπαση» ΣΥΡΙΖΑ: Απασφάλισε ο Τσίπρας…

Νέα «διάσπαση» ΣΥΡΙΖΑ: Απασφάλισε ο Τσίπρας...

Τα πράγματα στην αξιωματική αντιπολίτευση πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ τα… σπάει. Ή, ορθότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάται, γι’ ακόμα μία φορά. Κι αυτό γιατί με φόντο το «πολύπαθο» συνέδριο του Σεπτεμβρίου έχει γίνει ο κακός χαμός, με τον Παύλο Πολάκη και τον Στέφανο Κασσελάκη να έχουν βγάλει «μαχαίρια» στη διεκδίκηση (;) της προεδρίας.

Συχνά-πυκνά, φυσικά, αναφέρεται και το όνομα του Αλέξη Τσίπρα όταν η κουβέντα πηγαίνει στην αξιωματική αντιπολίτευση. Και είναι απολύτως λογικό: ο ιστορικός ηγέτης του κόμματος ήταν αυτός που το πήρε στα πέριξ του 4% και το έκανε κυβέρνηση.

Η συνέχεια βέβαια δεν ήταν τόσο επιτυχημένη για τον ίδιο, όμως η κατάσταση πλέον είναι απείρως χειρότερη. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είδε τη Νέα Αριστερά να του «κλέβει» σημαντικές έδρες και τώρα είναι σαφές πως πάει για νέα μετωπική εντός των τειχών του. Μέσα σε όλο αυτό το (κάκιστο) κλίμα ο Στέφανος Κασσελάκης ευελπιστούσε πως, τουλάχιστον, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου, προκειμένου να μπει από τώρα στη Βουλή.

Υπήρχε, βέβαια, ένα σημαντικό πρόβλημα: θα έπρεπε τόσο η Πόπη Τσαπανίδου όσο και ο Μιχάλης Καλογήρου (που ήταν οι δύο επιλαχόντες) ν’ αρνηθούν να πάρουν τη θέση του. Λεπτομέρεια: και οι δύο είναι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα…

Απ’ ό,τι μαθαίνουμε, ωστόσο, η κ. Τσαπανίδου είναι έτοιμη να ορκιστεί εκ νέου βουλευτής, σε μία ξεκάθαρη κίνηση που έχει την έγκριση του πρώην πρωθυπουργού. Ο Τσίπρας, πασιφανώς πια, δεν στηρίζει Κασσελάκη και φροντίζει να το δείχνει έστω και… διακριτικά.

Κάτι θα έχει κατά νου ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δε νομίζετε;

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.