Κρατηθείτε: Τόσο κόστιζε κατά μέσο όρο μια χωριάτικη σαλάτα φέτος στη Μύκονο

Κρατηθείτε: Τόσο κόστιζε κατά μέσο όρο μια χωριάτικη σαλάτα φέτος στη Μύκονο

Όχι παιδιά, δεν έχουμε κάνει λάθος στο ποσό...

Η Μύκονος πέρασε ένα «άσχημο» καλοκαίρι σε επίπεδο τουρισμού το 2024. Φυσικά όταν λέμε «άσχημο» με βάση τα δικά της, δυσθεώρητα στάνταρ, μιας και μιλάμε ίσως για τον νούμερο 1 προορισμό παγκοσμίως την περίοδο Ιούνιος-Αύγουστος.

Το γεγονός πως η βασίλισσα των καλοκαιρινών διακοπών βρέθηκε οριακά εντός δεκάδας (στην ένατη θέση) των νησιών που επέλεξαν οι Έλληνες ταξιδιώτες των Δεκαπενταύγουστο είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικό. Και, σίγουρα, πρωτοφανές.

Ωστόσο, το Νησί των Ανέμων είναι ένα παγκόσμιο «μπραντ» και δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαίο πως οι ξένοι επισκέπτες έρχονται κατά… μιλιούνια τη θερινή περίοδο. Και, αν θέλετε τη γνώμη μας, πολύ καλά κάνουν καθώς η Mykonos είναι ένα πανέμορφο μέρος μ’ εκπληκτικές παραλίες που κάθε άνθρωπος πρέπει να επισκεφτεί μια φορά στη ζωή του.

Αυτό, βέβαια, δεν αναιρεί το γεγονός πως είναι και πανάκριβη. Θα έχετε ακούσει μυριάδες όσες ιστορίες εξωφρενικών ποσών που κλήθηκαν να πληρώσουν ανυποψίαστοι πελάτες στα μαγαζιά.

Χαρακτηριστικό αυτής της ακρίβειας είναι η τιμή της χωριάτικης σαλάτας- της… εθνικής μας σαλάτας, δηλαδή. Πόσο έπρεπε να πληρώσει κατά μέσο όρο μια χωριάτικη εκεί; Περίπου 30 ευρώ. Ναι ναι, καλά διαβάσατε: 30 ευρώ!

Φυσικά, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αυτό είναι κάτι σύνηθες στο Νησί των Ανέμων και δεν πρέπει ν’ αποτελεί έκπληξη. Αυτή είναι η πραγματικότητα και είτε την αποδέχεσαι είτε όχι.

Άλλωστε, έχετε ακούσει ποτέ τους Ιταλούς να «γκρινιάζουν» επειδή το Κάπρι έχει τσιμπημένες τιμές;

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.