Μύκονος τέλος…

mykonos

Είναι πια «επίσημο».

Η Μύκονος είναι- εδώ και πάρα πολλά χρόνια- η…. βασίλισσα των καλοκαιρινών διακοπών. Κι εδώ που τα λέμε όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά ενδεχομένως και ολόκληρου του κόσμου μια και κάνει διεθνή «καριέρα» εδώ και άπειρο καιρό. Φέτος, ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν.

Όπως διαβάσατε πριν από λίγες μέρες στο instanews η Μύκονος υπέστη ένα οδυνηρό τριπλό σοκ. Σ’ αυτή την εξέλιξη εν πολλοίς έπαιξε σημαντικό ρόλο και η αδιανόητη ακρίβεια του Νησιού των Ανέμων, καθώς ακόμη και το να πάρεις ένα σουβλάκι εκεί μοιάζει με πολυτέλεια. 

Παρά το γεγονός πως η συνολική πτώση έμοιαζε δεδομένη καθώς όλοι οι δείκτες έδειχναν ότι προς τα εκεί οδηγείτο το πράγμα, αυτό που (δεν) συνέβη τον Δεκαπενταύγουστο μάλλον δεν το περίμενε κανείς.

Σε τι αναφερόμαστε;

Στο γεγονός πως η Μύκονος όχι απλά δεν βρέθηκε στην κορυφή, αλλά… κατακρημνίστηκε. Ιδού η λίστα με τους δέκα κορυφαίους προορισμούς που επέλεξαν οι Έλληνες ταξιδιώτες για τον 15γουστο: 1. Τήνος, 2. Αίγινα, 3. Νάξος, 4. Σύρος, 5. Πάρος, 6. Κρήτη, 7. Άνδρος, 8. Κέρκυρα, 9. Μύκονος, 10. Κύθνος.

Όχι πρώτη, όχι δεύτερη, ούτε καν «χάλκινο» για τη Μύκονο. Την πέρασαν 8 ολόκληρα νησιά, πράγμα που καταδεικνύει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Κι εδώ που τα λέμε, είναι λογικό. Άπαντες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου πως με τις τιμές που έχει θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να γυρίσει την κατάσταση.

Αλλά δυστυχώς ουδείς από τους αρμόδιους έδωσε προσοχή…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.