Η ανατροπή του αιώνα: Πάει να κάνει το αδύνατο η Κάμαλα Χάρις απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ

Η ανατροπή του αιώνα: Πάει να κάνει το αδύνατο η Κάμαλα Χάρις απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ

Δε γίνονται αυτά. Γίνονται;

Η Αμερική βρίσκεται σε μια ιδιαιτέρως ταραχώδη προεκλογική περίοδο, καθώς λίγο καιρό μετά την επίθεση δολοφονίας εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ ήρθε η παραίτηση του Τζο Μπάιντεν από την εκ νέου διεκδίκηση του χρίσματος. Ως γνωστόν τη θέση του εν ενεργεία προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών στον αγώνα για την προεδρία πήρε η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και, αίφνης, κάτι φάνηκε ν’ αλλάζει προς το καλύτερο στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Γιατί το λέμε αυτό; 

Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ ιδίως από την επίθεση που του έγινε και μετά έπαιζε… μόνος του. Η νίκη του θεωρούνταν κάτι παραπάνω από βέβαιη, καθώς ο Μπάιντεν είχε μία κάκιστη εμφάνιση στο μεταξύ τους debate κι έχανε τον έναν υποστηρικτή μετά τον άλλον.

Ωστόσο η (ορθή) απόφασή του να κάνει πίσω και να παραχωρήσει το βήμα στην αντιπρόεδρό του έφερε αέρα αλλαγής και, μαζί, συγκρατημένη αισιοδοξία. Και, μάλιστα, αυτή η αισιοδοξία δεν είναι καθόλου «παράλογη». Το αντίθετο: στις τελευταίες δημοσκοπήσεις επί αμερικανικού εδάφους η Χάρις προηγείται με μικρή διαφορά του Τραμπ.

Φυσικά κανείς θα πει πως η διαφορά τους είναι στα όρια του στατιστικού λάθους και πως στις επτά «αμφίρροπες πολιτείες», όπως τις χαρακτηρίζουν οι δημοσκόποι, οι ψηφοφόροι φαίνεται να προτιμούν τον Τραμπ, όμως…

Όμως και πάλι, η Χάρις φαίνεται να μετέτρεψε μία σίγουρη ήττα σε «μάχη».

Το μεταξύ τους debate στις 10 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.