Ποινικοποίηση της λέξης «μπάτσος»: Το σημείο-κλειδί της δήλωσης Πλεύρη που ελάχιστοι πρόσεξαν (Vid)

Ποινικοποίηση της λέξης «μπάτσος»: Το σημείο-κλειδί της δήλωσης Πλεύρη που ελάχιστοι πρόσεξαν (Vid)

Κι όμως, έβγαζε μάτι...

Να ποινικοποιήσει τη χρήση του όρου «μπάτσος» θέλει ο Θάνος Πλεύρης, με δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το διαβόητο επεισόδιο στα social media του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, με έναν αστυνομικό, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε τα εξής: «Η χρησιμοποίηση του όρου “μπάτσος” έχει ξεφύγει. Και εγώ με το άνοιγμα της Βουλής θα αναλάβω μία πρωτοβουλία και με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και από άλλα κόμματα, εάν το επιθυμούν, ώστε πλέον ο όρος “μπάτσος” απευθείας να κινεί αυτόφωρο ποινικό αδίκημα». 

Άπαντες στάθηκαν σ’ αυτό το κομμάτι των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΝΔ και στο twitter στήθηκε πρωτοφανές… πάρτι με τη «Μεγάλη των Μπάτσων σχολή» να έχει τη μερίδα του λέοντος, όμως ήταν αυτό που είπε μετά ο κ. Πλεύρης που είχε ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Σε τι αναφερόμαστε; 

Στην εξής ατάκα: «Πρέπει οι αστυνομικοί που κάνουν τη δουλειά τους, να προστατεύονται από κάθε κομπλεξικό, από κάθε τύπο του αναρχικού ή του οποιουδήποτε χώρου και από οποιονδήποτε άλλον θέλει να βγάλει τα όποια συμπλέγματα έχει σε βάρος των αστυνομικών».

Γιατί είναι σημαντικό το συγκεκριμένο απόσπασμα; Γιατί ο κ. Πλεύρης στρέφεται αποκλειστικά κατά «συγκεκριμένων ατόμων» και «συγκεκριμένου χώρου που θέλουν να προσβάλλουν αστυνομικούς», που μοιάζει έντονα με αντικομμουνιστικά βέλη.

Μάλιστα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.