«Να μας πει η εκκλησία…»: Η ατάκα Μπιμπίλα για τους ομοφυλόφιλους που έβγαλε έκτος εαυτού τον Θάνο Πλεύρη 

Άγνωστοι μπούκαραν σε εκκλησία της Αθήνας την ώρα της λειτουργίας!

Χαμός στη Βουλή!

Υπέρ του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια τάσσεται η πλειοψηφία στη Βουλή, όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων στις αρμόδιες επιτροπές.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά είναι υπέρ του νομοσχεδίου και οι εισηγητές έχουν ζητήσει νομοθετικές βελτιώσεις, ενώ κατά είναι ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη.

Το προεδρείο στη Βουλή συγκρούστηκε με τα δεξιά κόμματα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, με αφορμή τους φορείς που θα μιλήσουν για το νομοσχέδιο.

Οι φορείς που καλούνται  στη Βουλή είναι η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανώσεων ΛΟΑΤΚΙ οικογενειών ΝELFA, οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος, ο Συνήγορος του Πολίτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, η Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ΑΡΓΩ, η Εgalite the LGTBI+staff association of the European Institutions, η Διεθνής Αμνηστία, Rainbow Seniors, Ομάδα Υπερήφανοι Γονείς, Εκπρόσωπος από τη Θεσσαλονίκη Pride, Πολύχρωμο Σχολείο για μια συμπεριληπτική εκπαίδευση σε ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας, η Orlando LGBT+, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος.


«Να μας πει η εκκλησία»

Η ένταση έπιασε… κόκκινο όταν ο Σπύρος Μπιμπίλας, βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, υποστήριξε την άποψη ότι η εκκλησία δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τον πολιτικό γάμο και σχολίασε: «η εκκλησία ας μας πει την αλήθεια. Πόσοι είναι οι γκέι ιερείς;».

Τότε, ο Θάνος Πλεύρης του ζήτησε να ανακαλέσει: «Δεν μπορεί να ακούγονται τέτοια πράγματα. Παρακαλώ το προεδρείο να τον ανακαλέσει στην τάξη».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.