Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται: Προσέξατε μια κομβική λεπτομέρεια στην εμφάνιση του Πούτιν;

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται: Προσέξατε μια κομβική λεπτομέρεια στην εμφάνιση του Πούτιν;

Τι άλλαξε;

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται με τις δύο πλευρές να μην δείχνουν κανένα σημάδι υποχώρησης. Οι δυτικοί ξεκίνησαν εκ νέου να στέλνουν βοήθεια στο Κίεβο, τη στιγμή που η Ρωσία μετράει απώλειες στο εξουθενωμένο στράτευμά της.

Η Ρωσία εκτοξεύει πυρηνικές απειλές κατά τις Δύσης σε περίπτωση ενίσχυσης της Ουκρανίας με πυραύλους που θα μπορούσαν να πλήξουν περιοχές της χώρας.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να συνειδητοποιήσουν τι είδους παιχνίδι παίζουν. Θα πρέπει να θυμούνται ότι, κατά κανόνα, πρόκειται για μικρές, πολύ πυκνοκατοικημένες χώρες. Αυτός είναι ο παράγοντας που πρέπει να έχουν κατά νου πριν μιλήσουν για πλήγμα σε ρωσικό έδαφος», είχε αναφέρει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η εμφάνιση του Πούτιν

Ενώ η αποκλιμάκωση μοιάζει μακρινή, εντείνονται οι φόβοι για την ασφάλεια του Ρώσου προέδρου. Πλέον, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο στη διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων σε εξωτερικούς χώρους, κατόπιν συστάσεων των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας, θέλοντας να αυξήσουν το επίπεδο προστασίας του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Κρεμλίνο, ήδη σε εγρήγορση λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, και περαιτέρω λόγω του κύματος επιθέσεων εναντίον υψηλόβαθμων πολιτικών στην Ευρώπη και την Ασία, ενισχύει την ασφάλεια του Πούτιν ως απάντηση.

Παράγοντα κινδύνου αποτελεί και το ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για τον Πούτιν, που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, καθώς και ο κίνδυνος επιθέσεων με ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σύμφωνα με αξιωματούχο του Κρεμλίνου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Κρεμλίνο βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλό συναγερμό μετά τη δολοφονία του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε το 2022 και την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο τον περασμένο μήνα.

«Το Κρεμλίνο λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια του Βλαντίμιρ Πούτιν. Προστατεύεται από έναν ολόκληρο στρατό ορατών και αόρατων φρουρών», δήλωσε στους The Moscow Times Ρώσος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο οποίος έχει δει τον Πούτιν αυτοπροσώπως αρκετές φορές κατά τη διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεών του, ο Ρώσος ηγέτης άρχισε να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο το 2023, κατόπιν σύστασης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) και της προεδρικής υπηρεσίας ασφαλείας.

«Φέτος, στις 9 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ο αρχηγός φορούσε σίγουρα ένα κρυφό γιλέκο αλεξίσφαιρης θωράκισης. Και αυτή η προφύλαξη, πιστεύω ότι είναι η σωστή», δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος που ήταν παρών στην Κόκκινη Πλατεία κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Επίσημα βέβαια, το Κρεμλίνο απορρίπτει την ανάγκη λήψης αυξημένων μέτρων ασφαλείας για τον πρόεδρο Πούτιν. «Τα μέτρα ασφαλείας βρίσκονται στο συνηθισμένο επίπεδο. Αυτό που γίνεται είναι αυτό που χρειάζεται για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προέδρου», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ στα μέσα Μαΐου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.