Κόλπο γκρόσο: Τι συμβαίνει με τη Motor Oil…

vardinogiannis
Η φορολόγηση έχει φέρει προκαλέσει ένα... κόλπο γκρόσο

Στην επιβολή έκτακτης εισφοράς 33% στα διυλιστήρια της Ελλάδας προχώρησε η κυβέρνηση στοχεύοντας ως είπε στην φορολόγηση των υπερκερδών. Αυτό έχει επηρεάσει και την Motor Oil.

Ο αναπληρωτής διευθύνοντας σύμβουλος της Motor Oil, Πέτρος Τζανετάκης, είχε δηλώσει προ ημερών πως η κυβέρνηση προχωρά σε υπερφορολόγηση κερδών και όχι σε φορολόγηση υπερκερδών.

«Πρόκειται», είπε ο κ. Τζαννετάκης «για υπερφορολόγηση των κερδών μας», απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, σύμφωνα με την Ναυτεμπορική.

Τι συμβαίνει με την Motor Oil

Η μετοχή της Motor Oil έγραψε χαμηλό στα 20,62 ευρώ στο Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η μετοχή δύσκολα θα μπορούσε να διασπάσει τα 20 ευρώ σε πτώση, κάτι άλλωστε που φάνηκε και στις απώλειες που είχε και ήταν πάνω από 4%.

Η κεφαλαιοποίηση της Motor Oil διαμορφώνεται στα 2,4 δισ. ευρώ, με τη μετοχή κάτω από τα 22 ευρώ. Ουσιαστικά η φορολόγηση έχει φέρει προκαλέσει ένα… κόλπο γκρόσο για επενδυτές οι οποίοι έχουν αποφασίσει να πουλήσουν μετοχές.

Ταυτόχρονα, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι το σκεπτικό είναι να αγοραστούν οι μετοχές φθηνότερα κατά το rebalancing που θα γίνει στις 30 Αυγούστου.

Οπότε, μέχρι τις 30 Αυγούστου φτιάχνεται και το ανάλογο κλίμα για να ανοίξει η πώληση των μετοχών, προκειμένου να γίνει επιτυχημένα το rebalancing.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version