Βαριά χαρτιά της Ελλάδας: Οι 3 δημοφιλείς προορισμοί που φλέρταραν με οικονομικό μαρασμό το καλοκαίρι χωρίς να φταίνε

Βαριά χαρτιά της Ελλάδας: Οι 3 δημοφιλείς προορισμοί που φλέρταραν με οικονομικό μαρασμό το καλοκαίρι χωρίς να φταίνε

Ποιοι προορισμοί για διακοπές έχουν απώλειες εσόδων;

Ο Αύγουστος είναι διαχρονικά ο μήνας που επιλέγουν οι περισσότεροι Έλληνες για διακοπές. Επιχειρηματίες του τουρισμού είναι ικανοποιημένοι σε συγκεκριμένα μέρη και πλέον οι πολίτες δίνουν βάση και στα ακτοπλοϊκά που οι τιμές τους έχουν σημειώσει μεγάλη αύξηση.

Οι Έλληνες αναζητήσαν και το 2024 για διακοπές οικονομικούς προορισμούς με αποτέλεσμα να γυρίζουν την πλάτη σε όσους θεωρούν πως ανέβασαν το budget για τις διακοπές τους.

Φέτος, αν και πρόκειται για μια χρονιά που οι Έλληνες προτιμούν τους οδικούς προορισμούς, υπήρξαν κάποιοι από αυτούς που στο παρελθόν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς αλλά φλερτάρουν με οικονομικό μαρασμό λόγω μειωμένων αφίξεων.

Οι προορισμοί για διακοπές που φλερτάρουν με οικονομικό μαρασμό

Μεγάλη μείωση παρουσιάζουν οι αφίξεις στους οδικούς προορισμούς της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων, η φετινή κατά 14% περίπου αύξηση των εισερχόμενων τουριστών δεν αντισταθμίζει την κατά 23% μείωση της περυσινής χρονιάς, όπως αναφέρει το capital.gr.

Η Μεσσηνία αδικείται λόγω μειωμένων βασικών υποδομών και όχι τιμών αλλά και προσβασιμότητας. Επίσης, υπάρχουν καθυστερήσεις στα αναγκαία έργα για τη βελτίωση των υποδομών και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Επίσης η Μεσσηνία έχει ελλιπή σύνδεση με την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη.

Ακόμα, μειωμένη είναι η κίνηση σε ακόμα δύο οδικούς προορισμούς, στη Χαλκιδική και την Πιερία.

Η Χαλκιδική έχει χάσει μερίδιο λόγω της ανόδου των τιμών σε καταλύματα, εστίαση και ξαπλώστρες και αυτό ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές τον Αύγουστο, που ολοκληρώνεται σήμερα.

Η Πιερία έχει δει μείωση λόγω του γεγονότος ότι αρκετοί Βαλκάνιοι που κάνουν διακοπές οδικώς προτιμούν την Αλβανία, η οποία αποτέλεσε… must τη θερινή περίοδο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.