Θα συζητιέται χρόνια: Το μπαμ της πενταετίας από τον Μητσοτάκη…

mitsotakis
Τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Η ΝΔ βγήκε «λαβωμένη» από τις ευρωεκλογές και έκτοτε τα ποσοστά της δεν ανεβαίνουν. Βλέποντας πως η δυναμική της κυβέρνησης εξασθενεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει τα επόμενα βήματά του.

Ο πρωθυπουργός κάνει περιοδείες στην περιφέρεια και σχεδιάζει μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας που στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μια μεγάλη αλλαγή που αναμένεται να φέρει τα πάνω – κάτω στην πολιτική σκηνή.

Η αλλαγή των κανόνων του πολιτικού παιχνιδιού με επίκληση την «πολιτική σταθερότητα» θα έχει ως στόχο να μην χρειάζεται το πρώτο κόμμα να λάβει το 36,5% για την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μπαμ της δεκαετίας

Σύμφωνα με το dnews.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και να βάλει στο όνομα της «πολιτικής σταθερότητας» το όριο εισόδου στη Βουλή στο 5% και όχι στο 3% που είναι σήμερα!

Επίσης, σχεδιάζει να επαναφέρει το μπόνους των 50 εδρών, από τις 40 που είναι σήμερα.

Πώς θα βρεθούν οι 200 ψήφοι

Για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να ισχύσει από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση χρειάζεται σύμφωνα με το Σύνταγμά τα 2/3 των ψήφων του Κοινοβουλίου, θέλει δηλαδή να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο πάνω από 200 βουλευτές.

Ο αριθμός αυτός δεν μπορεί να επιτευχθεί σε καμία των περιπτώσεων, καθώς κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν θα υπερψηφίσει.

Συνεπώς θα το ψηφίσουν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ, με αποτέλεσμα ο νέος εκλογικός νόμος να ισχύσει όχι από την επόμενη αλλά από τη… μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version