Δολοφονία Καραϊβάζ: Το στοιχείο – κλειδί που αθώωσε τους δυο κατηγορούμενους

giorgos-karaibaz-dolofonia
Αθώα τα αδέρφια για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κηρύχθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών οι δυο αδελφοί που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Το δικαστήριο δεν συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που είχε ζητήσει την ενοχή τους. Ο 49 ετών, μεγαλύτερος αδελφός, κρίθηκε από το δικαστήριο αθώος κατά πλειοψηφία 5 προς 2.

Κατά της αθώωσης ψήφισαν ο πρόεδρος και μία σύνεδρος, οι οποίοι διατύπωσαν την άποψη ότι πρέπει κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος και οπλοχρησία.

Ο μικρότερος αδελφός, 41 ετών, κηρύχθηκε αθώος με πλειοψηφία 6 προς 1. Κατά τάχθηκε σύνεδρος, η ίδια που μειοψήφησε με τον πρόεδρο και για τον πρώτο κατηγορούμενο, η οποία έκρινε υπέρ της ενοχής.

Γιατί δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ

Υπενθυμίζεται πως στην αγόρευσή της η εισαγγελέας είχε υποστηρίζει πως ο λόγος της δολοφονίας ήταν ότι «ο Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ. Από πολύ παλιά είχε πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα και αρκετές εγκληματικές οργανώσεις. Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο».

«Δεν υπάρχει δικαίωση στο θάνατο»

Η Στάθα Αλεξανδροπούλου, σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ, μίλησε μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού: «Δεν υπάρχει δικαίωση στον θάνατο, ο Γιώργος δεν γυρίζει πίσω. Αυτό το λέω από την πρώτη στιγμή μέχρι και την ώρα που θα πεθάνω. Η κοινωνία, η πολιτεία θεωρώ ότι πρέπει να κάνει το χρέος της και θα το κάνει».

«Σεβόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη, όπως σεβόμαστε όλες τις Αρχές του τόπου. Ευχαριστούμε πολύ για τη διεξαγωγή της δίκης τον δικηγόρο μου και τον δικηγόρο της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου» πρόσθεσε η σύζυγος του δολοφονημένου δημοσιογράφου.

«Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης, θα περιμένουμε όμως, έχουμε υπομονή και θα περιμένουμε να βρεθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί» δήλωσε η αδερφή του Γιώργου Καραϊβάζ, Ανατολή.

Στον ίδιο τόνο και οι δηλώσεις των δικηγόρων της οικογένειας Καραϊβάζ, που έκαναν λόγο για «άνανδρη δολοφονία σε εκτέλεση συμβολαίου θανάτου», ζητώντας να επισπευστούν οι προσπάθειες για να βρεθούν οι ένοχοι.

Γιώργος Καραϊβάζ: Το στοιχείο που αθώωσε τα αδέρφια

Ενώ η παρουσία των δύο αδερφών θεωρείται δεδομένη στον Άλιμο όπου έγινε δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ, το δικαστήριο αποφάσισε πρωτόδικα την αθώωσή τους.

Αστυνομικές πηγές διεμήνυαν σε ΜΜΕ πως η υπόθεση είναι «δεμένη» μετά τη σύλληψη των δύο αδερφών, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και είχαν επαφές με συγκεκριμένα ονόματα της Greek Mafia.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταλυτικό ρόλο στην αθώωση των δύο αδερφών στη δίκη για τη δολοφονία έπαιξε η ελλιπής δικογραφία. Συγκεκριμένα, η δικογραφία που παραδόθηκε στο δικαστήριο από την ΕΛΑΣ δεν ήταν «δεμένη» αλλά έλειπαν σημαντικά στοιχεία που θα μπορούσε να αξιοποιήσει το δικαστήριο για να βγάλει καταδικαστική απόφαση. Γιατί με «δεμένο» στοιχείο μόνο την παρουσία ατόμων σε ένα συγκεκριμένο σημείο, δεν επιβεβαιώνεται και η συμμετοχή τους σε αξιόποινες πράξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version