«Είναι θέμα υγείας»: Το μέγα φάουλ Πολάκη που έφερε τη διαγραφή του

«Είναι θέμα υγείας»: Το μέγα φάουλ Πολάκη που έφερε τη διαγραφή του
Κόκκινη κάρτα στον Κρητικό πολιτικό για την απρεπή συμπεριφορά του....

Είχε κάνει πολλά… φάουλ. Είχε παρατηρηθεί λεκτικά. Είχε δει κίτρινη κάρτα για το πρόσφατο «βούλωσ’ το» στην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα.

Δεν συγκράτησε τον οξύθυμο χαρακτήρα του και αυτή τη φορά είδε δεύτερη κίτρινη, που αυτόματα σημαίνει κόκκινη κάρτα από τον ΣΥΡΙΖΑ και απαρχή μεγάλων πολιτικών εξελίξεων.

Μπούλινγκ εντός της Βουλής

«Μην στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μας. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό», ήταν τα λόγια του Παύλου Πολάκη προς την Νατάσα Πετρούλια, νομική σύμβουλο συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη εντός του Κοινοβουλίου, που όμως δεν σταμάτησαν εκεί: «Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω».

Αυτή η ευθεία επίθεση από τον Κρητικό βουλευτή, που έμοιαζε με μπούλινγκ έκανε την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγήτρια Αθηνά Λινού να ζητήσει συγγνώμη, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα της και να ρίξει νερό στον μύλο των πολιτικών εξελίξεων που ακολούθησαν.

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας, και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», τόνισε με τρεμάμενη φωνή η κυρία Λινού.

Χτύπημα κάτω από την μέση

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν συγχώρησε το συγκεκριμένο ατόπημα και έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος είχε παραβιάσει την κόκκινη γραμμή σε επίπεδο συμπεριφοράς και κανόνων.

Ήταν ένα μέγα φάουλ από όποια πλευρά κι αν το δεις. Ήταν μία ευθεία λεκτική επίθεση απέναντι σε μία γυναίκα, η οποία δεν είχε κανένα πολιτικό υπόβαθρο.

Ήταν μία λεκτική επίθεση απέναντι σε μία γυναίκα που δεν είχε το δικαίωμα να απαντήσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό της εκείνη την στιγμή.

Μα, το σημαντικότερο: Ήταν μία λεκτική επίθεση από τον Κρητικό βουλευτή, ο οποίος αγνοούσε (;) ένα λεπτό θέμα υγείας της συνεργάτιδας του Υπουργού Υγείας και έμοιαζε με χτύπημα κάτω από την ζώνη, από αυτά που απαγορεύονται.

Αποδοκιμασία από όλους

Ήταν τόσο πασιφανές το αντιαθλητικό φάουλ, που εκτός της διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας αποφάσισε να του κόψει την μισή βουλευτική αποζημίωση, λέγοντας ότι «ξεπεράστηκαν ντροπιαστικά όρια», κάνοντας λόγο για έναν «χυδαίο ζήτουλα προσοχής».

«Αυτή τη φορά το ποτήρι» ξεχείλισε σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ενώ η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη αποδοκιμάστηκε απερίφραστα από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο.

Μία μελανή σελίδα στην πολιτική ιστορία του Σφακιανού πολιτικού, ο οποίος αν είχε την δυνατότητα να γυρίσει τον χρόνο πίσω ενδεχομένως να είχε αντιδράσει διαφορετικά, αφού τώρα με πιο κρύο μυαλό πιθανότατα να έχει καταλάβει ότι η αντίδραση του ήταν άστοχη, απρεπής και αχρείαστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version