Δε μας τα λέει καλά το Netflix…

Έπιασαν τους «πειρατές» του Netflix στην Ελλάδα

Για την ακρίβεια, εφαρμόζει αυτό που απειλούσε πως θα κάνει εδώ και καιρό.

Τα πράγματα σε ό,τι έχει να κάνει με τις streaming πλατφόρμες έχουν… αγριέψει πολύ εσχάτως, καθώς πλέον ο καταναλωτής/θεατής έχει πάρα πολλές επιλογές (Netflix, Amazon Prime, Disney+, HBO Max κ.α.) και, ως εκ τούτου, ο ανταγωνισμός βρίσκεται στα ουράνια.

Ο μέχρι πρότινος ακλόνητος «βασιλιάς», το Netflix, συνεχίζει να βρίσκεται στην άτυπη πρωτοκαθεδρία, ωστόσο βλέπει τις μετοχές του να κλονίζονται και καταγράφει 200.000 λιγότερους πελάτες το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ενώ προβλέπει ακόμη, ότι θα χάσει επιπλέον, 2 εκατομμύρια παραπάνω χρήστες το β’ τρίμηνο.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του να σταματήσει με κάποιον τρόπο την «κατρακύλα», το Netflix αποφάσισε να προβεί σε αποφασιστικά μέτρα για τους χρήστες που κλέβουν, τρόπον τινά, περιεχόμενο.

Σε ποιους αναφερόμαστε;

Σε όσους πελάτες χρησιμοποιήσουν τον λογαριασμό τους εκτός από το δικό τους σπίτι και σε μία ακόμη τοποθεσία. Κατ’ ουσίαν το Netflix θέλει να βάλει φρένο σε όσους μοιράζονται τις συνδρομές, αναγκάζοντας τους… παραβάτες να πληρώσουν εξτρά.

Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες της πλατφόρμας σε πέντε χώρες της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ονδούρα και Δομινικανή Δημοκρατία) θα κληθούν να πληρώσουν ένα επιπλέον τέλος εάν χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό για περισσότερες από δύο εβδομάδες εκτός της κύριας κατοικίας τους, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα. Το έξτρα αυτό ποσό θα διαμορφώνεται στα 1,70 δολάρια για την Αργεντινή και στα + 2,99 δολάρια για τις υπόλοιπες χώρες.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η νο1 πλατφόρμα streaming στον κόσμο αυτή την στιγμή ξεκινάει από την Λατινική Αμερική με ξεκάθαρο στόχο να επεκτείνει αυτήν της την τακτική και στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, όπου και βρίσκεται ο μεγαλύτερος όγκος των πελατών της.

Με αυτόν τον τρόπο το Netflix προσδοκά να «φτιάξει» νέα έσοδα, από τους ήδη υπάρχοντες συνδρομητές.

Θα τα καταφέρει; Αυτό είναι το ερώτημα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.