Ξεχάστε ό,τι ξέρατε μέχρι τώρα: Αυτές είναι οι 3 τεράστιες αλλαγές στα σχολεία φέτος

Ανατροπή με το άνοιγμα των σχολείων στις «κόκκινες περιοχές»...

Πιο αυστηρά τα πράγματα από φέτος...

Μπορεί όλοι οι μαθητές να απολαμβάνουν ακόμη τις καλοκαιρινές τους διακοπές, όμως στο Υπουργείο παιδείας έχουν σηκώσει μανίκια και εργάζονται πυρετωδώς για τις αλλαγές που θα ισχύσουν από την νέα σχολική χρονιά.

Το εκπαιδευτικό σύστημα δεν είναι κάτι σταθερό, οι συνθήκες αλλάζουν συνεχώς, κάτι που δημιουργεί την ανάγκη για διαρκείς προσαρμογές στα νέα δεδομένα.

Στοχευμένες αλλαγές

Ο υπουργός Κυριάκος Περρακάκης και η υφυπουργός Ζέτα Μακρή έχουν πατήσει γκάζι, ώστε οι αλλαγές για την επόμενη χρονιά να είναι καίριες στοχευμένες και εύστοχες.

Ήδη έχει γίνει πράξη η κατανομή 10.000 νέων εκπαιδευτικών που διορίστηκαν σε σχολεία όλης της χώρας,  πέρασε στην Βουλή το νέο θεσμικό πλαίσιο για τον οργανισμό της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται και το νομοσχέδιο για το ψηφιακό φροντιστήριο που θα είναι ένα επιπλέον «όπλο» στα χέρια των μαθητών.

Ωστόσο, οι νέες αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση αφορούν και την καθημερινή λειτουργία των σχολικών ιδρυμάτων, ώστε να παταχθεί και σχολική βία και να ομαλοποιηθεί το πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας.

Επιστρέφει το όριο απουσίων – αλλαγές και σε βιβλία

Μία βασική αλλαγή έχει να κάνει με την επαναφορά των δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών, της επαναφοράς του «ποινολογίου» των μαθητών, αλλά και των οικονομικών ευθυνών που θα έχουν οι γονείς σε περιπτώσεις υλικών ζημιών ή καταλήψεων από τα παιδιά τους.

Σε ότι αφορά το πρώτο, εξετάζεται η επαναφορά του ορίου των 40 αδικαιολόγητων και 74 δικαιολογημένων απουσιών, ενώ μέσα στα μέτρα που εξετάζονται είναι και η απαγόρευση της χρήσης κινητού τηλεφώνου στα σχολεία.

Στο πλαίσιο των αλλαγών εντάσσονται και ορισμένες αλλαγές στα βιβλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές θα αφορούν τα μαθήματα της Λογοτεχνίας, της Πληροφορικής, της Δράσης Ενεργού Πολίτη και της Παιδαγωγικής, που από την επόμενη σχολική περίοδο θα έχουν νέα, πολύ πιο ενημερωμένα βιβλία…


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.