Το είχαμε πει: Ξεφεύγει και πάλι η κατάσταση με τους Τούρκους στο Αιγαίο 

tourkia

Τι συμβαίνει με την Τουρκία στο Αιγαίο 

Όσο πλησιάζει η επέτειος του «Αττίλα» στην Κύπρο, τόσο στην Τουρκία αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο.

Λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση 50 ετών από την ημέρα της εισβολής στην Κύπρο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιλέγει να ανεβάσει κατακόρυφα το θερμόμετρο στα ελληνοτουρκικά.

Η Τουρκία θα κάνει εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την εισβολή, στις οποίες αναμένεται να βγάλει στο Αιγαίο 50 πλοία για να κάνει ναυτική παρέλαση.

Επίσης, στις εκδηλώσεις θα υπάρξει επίσκεψη στο αεροπλανοφόρο Anadolu και ακροβατικές επιδείξεις της ομάδας «Τουρκικά Αστέρια» που θα «γράψουν» στον ουρανό της πολύπαθης κατεχόμενης Λευκωσίας το… μισοφέγγαρο.

Τουρκία: Ξεφεύγει η κατάσταση στο Αιγαίο

Και σαν να μην φτάνουν τα σχέδια για… παρελάσεις με πλοία, τα τουρκικά σκάφη παρενοχλούν και ελληνικά ναυαγοσωστικά.

Σύμφωνα με το Έθνος, τουρκικά σκάφη περικύκλωσαν ελληνικό ναυαγοσωστικό,  ενώ υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο πλευρών.

Συγκεκριμένα, ενώ το ελληνικό ναυαγοσωστικό βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή, κάποια στιγμή τρία σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής το περικύκλωσαν, λέγοντας του ότι βρίσκεται σε τούρκικα χωρικά ύδατα.

Ακολούθησε φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο πλευρών και μετά από λίγη ώρα τα τούρκικα σκάφη έφυγαν από το σημείο.

Πρόκειται για ακόμα επεισόδιο μεταξύ σκαφών Ελλάδας και Τουρκίας καθώς υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες τουρκικό ψαράδικο υποστήριζε ότι σκάφος του Λιμενικού το ακούμπησε, προκαλώντας του ζημιές στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά βραχονησίδας Ζουράφα.

Φαίνεται πως η ηρεμία στο Αιγαίο λαμβάνει τέλος με την Τουρκία να επιχειρεί να δημιουργήσει καταστάσεις για να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά κέρδη στην ΑΟΖ.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η ναυτική παρέλαση και τα συνεχή επεισόδια για τα χωρικά ύδατα που η Άγκυρα συνεχώς αμφισβητεί με σκοπό να φέρει την Ελλάδα προ τετελεσμένων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.