Απότομη αλλαγή σκηνικού: Τότε αρχίζει το πολυήμερο κύμα που θα χτυπήσει την Ελλάδα

Απότομη αλλαγή σκηνικού: Τότε αρχίζει το πολυήμερο κύμα που θα χτυπήσει την Ελλάδα

Ερχεται ο ευρωπαϊκός καύσωνας

Το σκηνικό αλλάζει και από τις φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες πάμε σε απότομο… limit up. Ο καιρός θα αρχίσει να… αγριεύει με υψηλές θερμοκρασίες και στην Ελλάδα φτάνει ο ευρωπαϊκός καύσωνας.

Ωστόσο, πρόκειται για έναν τυπικό καύσωνα για τα δεδομένα της Ελλάδας, με τις ακραίες τιμές να φτάνουν τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά της χώρας.

Οπως ανέφερε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, η θερμοκρασία στην Ελλάδα θα ανέβει από την Πέμπτη όταν θα εξασθενήσουν οι βοριάδες.

Την Παρασκευή θα υπάρξει και νέα άνοδος της θερμοκρασίας, όπου θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, με τον υδράργυρο να δείχνει στα δυτικά 39 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα ζέστης θα έχει παρατεταμένη διάρκεια με το πικ του να είναι μέσα στο Σαββατοκύριακο. Από την Κυριακή και έπειτα θα φυσήξει και πάλι βοριάς, όμως οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν.

Όσον αφορά στην Αθήνα ο υδράργυρος από την Παρασκευή θα δείχνει του 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Μετά από μία εβδομάδα θα σημειωθεί μία πτώση στις θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα, με τον υδράργυρο να παραμένει στους 36 βαθμούς.

Στα δυτικά, όμως, τα θερμόμετρα θα δείξουν έως και τους 42 βαθμούς Κελσίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τη ζέστη να παραμένει για πολλές ημέρες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.