Μόνο έτσι: Αυτό είναι το κλειδί για ν’ αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι» ο Απόστολος Λύτρας

Μόνο έτσι: Αυτό είναι το κλειδί για ν' αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι» ο Απόστολος Λύτρας

Μετά την πρόταση της εισαγγελίας.

Ήταν το (αρνητικό «φορτισμένο») πρόσωπο των προηγούμενων ημερών. Αυτό που συζητήθηκε περισσότερο απ’ όλα, μετά την απερίγραπτη πράξη του. Εκείνο που «έπαιζε» συνεχώς στα ΜΜΕ.

Αναφερόμαστε, φυσικά, στον Απόστολο Λύτρα. Ο γνωστός ποινικολόγος είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της, εν διαστάσει πλέον, συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Ο Λύτρας κρατείται όλο αυτό το διάστημα τις φυλακές Κορυδαλλού, με ένα από τα κύρια ερωτήματα αναφορικά με την υπόθεση να είναι το αν θα παραμείνει «μέσα» ή θ’ αφεθεί με περιοριστικούς όρους.

Εν τέλει, το απόγευμα του Σαββάτου (13/7) έγινε γνωστό πως ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γ. Πολυκράτης, πρότεινε προς το δικαστικό συμβούλιο ν’ αποφυλακιστεί και να παραμείνει σε κατ΄οίκον περιορισμό στο σπίτι του στο Χαλάνδρι με «βραχιολάκι». Ωστόσο, πρέπει να τηρηθεί ένας όρος για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ποιος είναι αυτός; 

Ότι, φυσικά, ο γνωστός ποινικολόγος δε θα διαπράξει αλλά εγκλήματα σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του όσο θα είναι εκτός φυλακών. Έτσι, θα προσέλθει κανονικά στο ακροατήριο για τη δίκη όταν αυτή θα γίνει στο απώτερο μέλλον.

Φυσικά, δεν πρέπει να προτρέχει κανείς και να μην ξεχνάμε πως μιλάμε για πρόταση της εισαγγελίας. Αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνει απαραιτήτως δεκτή.

Την τελική απόφαση θα λάβει το συμβούλιο πλημμελειοδικών της Αθήνας, μέσα στο προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.