Ανεξήγητη εξαφάνιση Αμερικάνου στην Αμοργό: Τούμπα όλα με το ακραίο σενάριο του εγκλήματος

amorgos

Ερωτήματα για την εξαφάνιση στην Αμοργό

Για πάνω από ένα μήνα αγνοείται ο συνταξιούχος αστυνομικός από τις ΗΠΑ, Άλμπερτ Κάλιμπετ. Ο άνδρας βρισκόταν για διακοπές στην Αμοργό και από τις 11 Ιουνίου έχουν χαθεί τα ίχνη του.

Ο Άλμπερτ είχε πει πως θα κάνει πεζοπορία την Αιγιάλη προς τα Κατάπολα και παρά το γεγονός πως το σημείο έχει «σαρωθεί», δεν έχει εντοπιστεί κανένα απολύτως στοιχείο.

Οι έρευνες από τις Αρχές σταμάτησαν ενώ συνεχίζει να τον ψάχνει στο νησί η σύντροφός του, Ντέμπι Λεσάν. Ο αδερφός του, Όλιβερ Κάλιμπετ, δηλώνει εξοργισμένος για τα όσα συνέβησαν ενώ εξέφρασε φόβους για εγκληματική ενέργεια.

Αμοργός: Σενάριο για δολοφονία

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνω την ολοκλήρωση της αναζήτησής μας για τον αγαπημένο μας Albert. Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες και την αποφασιστικότητά μας, ο Άλμπερτ παραμένει αγνοούμενος. Φοβάμαι ότι έχει διαπραχθεί εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν είχαμε κανένα σημάδι ζωής πουθενά στο νησί» είπε ο Όλιβερ Κάλιμπετ στο ABC.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας, συναντήσαμε πολλά εμπόδια από τις ελληνικές αρχές, τα οποία δυσκόλεψαν την αναζήτησή μας και ενίσχυσαν την αγωνία μας. Υπήρξε ελάχιστη βοήθεια από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Ως αποτέλεσμα, φύγαμε από το νησί φοβούμενοι για την υγεία και την ασφάλειά μας, η ατελείωτη πεζοπορία στο νησί είχε τεράστιο αντίκτυπο στο σώμα μας» είπε ο Όλιβερ. Όπως πρόσθεσε οι ελληνικές αρχές δεν του επέτρεψαν να έχει καμία πρόσβαση στα δεδομένα του κινητού τηλεφώνου του αδερφού του.

Ουσιαστικά ο αδερφός του αγνοούμενου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Άλμπερτ Κάλιμπετ να δολοφονήθηκε στο νησί. Τα ερωτήματα για την εξαφάνιση του Κάλιμπετ πληθαίνουν αφού μοιάζει σαν να… άνοιξε η γη και να τον κατάπιε ενώ ο ίδιος γνώριζε καλά την Αμοργό. Υπό αυτό το πλαίσιο ο Θανάσης Κατερινόπουλος προχώρησε προ ημερών σε μια δήλωση «βόμβα»:

«Υπάρχουν διάφορα σενάρια, που δεν θέλω να τα πιάσω στο στόμα μου. Κάποιοι έχουν προβλήματα στη χώρα τους και έχουν έρθει εδώ σε κατάσταση φόβου και ταραχής, ενδεχομένως για κάποιες διαφορές. Δεν θέλω να το πιστέψω. Το αν υπάρχει δόλος ή όχι το ξέρει το στενό τους περιβάλλον. Μήπως έχουν προβλήματα και ήρθαν εδώ να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση; Δεν μπορεί αυτό επειδή το λέει ένας φίλος να το δεχθούμε. Μόνο με την ανάκριση θα αποδειχθούν όλα. Από την κατάθεση και μόνο μπορεί να γίνει κάποια εισαγγελική έρευνα».


 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.