Δεν έβρισκες ούτε ξαπλώστρα: Το μοναδικό νησί που έριξε τις τιμές του φέτος έγινε η νο1 επιλογή των Ελλήνων

Δεν έβρισκες ούτε ξαπλώστρα: Το μοναδικό νησί που έριξε τις τιμές του φέτος έγινε η νο1 επιλογή των Ελλήνων

Το νησί... outsider έγινε πρώτη επιλογή των συμπατριωτών μας.

Το κόστος των καλοκαιρινών διακοπών για μια τετραμελή οικογένεια έχει πάει… στο Θεό.

Ενδεικτικά, τα εισιτήρια για ένα νησί των Κυκλάδων με επιστροφή, συμπεριλαμβανομένου και του ΙΧ, αγγίζουν τα 800 ευρώ, ενώ αν συνυπολογιστεί και το κόστος διαμονής και διαβίωσης, εύκολα γίνεται αντιληπτό πως οι Κυκλάδες τείνουν να γίνουν απλησίαστες για μια μέση οικογένεια ως προορισμός θερινών διακοπών.

Οι πολίτες, λοιπόν, αναπόφευκτα αναζήτησαν άλλου είδους προορισμούς.

Καθώς τα νησιά των Κυκλάδων τείνουν να γίνουν απλησίαστα για τους πολίτες, οι επιλογές για διακοπές λιγοστεύουν όλο και περισσότερο.


Πλέον όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται σε πιο οικονομικές λύσεις, όπως η διαμονή σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια σε παραθεριστικούς προορισμούς εκτός των Κυκλάδων, η διαμονή σε οργανωμένα κάμπινγκ, στα οποία το κόστος διαμονής είναι υποπολλαπλάσιο από το αντίστοιχο κόστος σε ένα ξενοδοχείο, ενώ για τους πιο «σκληραγωγημένους», μια λύση είναι και το ελεύθερο κάμπινγκ.

Είναι απορίας άξιο, πάντως, πώς ένας δημοφιλής προορισμός του εξωτερικού όπως το Βερολίνο, να είναι, σε τελική ανάλυση, πιο οικονομικός από ένα νησί των Κυκλάδων!

Για όσους πάντως επιθυμούν να κάνουν τα απαραίτητα καλοκαιρινά μπάνια, την απαραίτητη ηλιοθεραπεία και την επιβεβλημένη φυγή από το «κλείνον άστυ» τον Αύγουστο και να μην τους φύγει και ένα μηνιάτικο για μια απλή μετάβαση σε κάποιον τουριστικό προορισμό, οι επιλογές είναι περιορισμένες.

Το νησί που έριξε τις τιμές του και είναι πρώτη επιλογή των Ελλήνων

Υπάρχει ένα πανέμορφο νησί που φέτος «βούλιαξε» από Έλληνες γιατί έριξε τις τιμές του. Με ήρεμη ατμόσφαιρα και υπέροχες παραλίες, είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές.  Ο λόγος για τους Λειψούς που έχουν πληρότητα 100% και τους προτιμούν οι Έλληνες.

Οι Λειψοί είναι γνωστοί στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Ωγυγία, το μυθικό νησί που κατοικούσε η θεά Καλυψώ. Βρίσκονται βόρεια από τη Λέρο και ανατολικά από την Πάτμο και προσφέρονται για ονειρεμένες καλοκαιρινές διακοπές.

Οι κάτοικοι φημίζονται για τη φιλοξενία τους και το νησί για τη γαλήνια ατμόσφαιρα, τα καταγάλανα νερά, τα γραφικά καλντερίμια της Χώρας και το νοστιμότατο φαγητό.

Οι Λειψοί είναι ένα κρυφό διαμαντάκι του Αιγαίου που θα σε γοητεύσει με τις υπέροχες μυρωδιές, τον καυτό ήλιο και τα χαμόγελα των ντόπιων!

Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες στους Λειψούς: 

  • Κατσαδιά
  • Κάμπος
  • Τουρκόμνημα
  • Πλατύς Γιαλός
  • Λιεντού
  • Χοχλακούρα
  • Ξηρόκαμπος
  • Παπαντριά
  • Μονοδένδρι

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.