Εξαφάνιση Αμερικανού στην Αμοργό: Αυτό είναι το σημάδι στον βράχο που προβλημάτισε την σύντροφό του (Pic)

amorgos-exafanisi

Παρατείνεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του Άλμπερτ Κάλιμπετ στην Αμοργό

Ένας μήνας κλείνει από την εξαφάνιση του 59χρονου Άλμπερτ Κάλιμπετ στην Αμοργό με τη σύντροφό του να συνεχίζει τις έρευνες.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός από τις ΗΠΑ επισκεπτόταν το νησί για πολλά χρόνια και στις 11 Ιουνίου αποφάσισε να κάνει πεζοπορία. Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν…

Άμεσα κινητοποιήθηκε ο φίλος του που τον φιλοξενούσε και ειδοποίησε την αστυνομία. Σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν οι έρευνες.

Ο Άλμπερτ είχε πει πως θα κάνει πεζοπορία την Αιγιάλη προς τα Κατάπολα και παρά το γεγονός πως το σημείο έχει «σαρωθεί», δεν έχει εντοπιστεί κανένα απολύτως στοιχείο.

Τα ερωτήματα για την εξαφάνιση του Κάλιμπετ πληθαίνουν αφού μοιάζει σαν να… άνοιξε η γη και να τον κατάπιε ενώ ο ίδιος γνώριζε καλά την Αμοργό. Υπό αυτό το πλαίσιο ο Θανάσης Κατερινόπουλος προχώρησε προ ημερών σε μια δήλωση «βόμβα»:

«Υπάρχουν διάφορα σενάρια, που δεν θέλω να τα πιάσω στο στόμα μου. Κάποιοι έχουν προβλήματα στη χώρα τους και έχουν έρθει εδώ σε κατάσταση φόβου και ταραχής, ενδεχομένως για κάποιες διαφορές. Δεν θέλω να το πιστέψω. Το αν υπάρχει δόλος ή όχι το ξέρει το στενό τους περιβάλλον. Μήπως έχουν προβλήματα και ήρθαν εδώ να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση; Δεν μπορεί αυτό επειδή το λέει ένας φίλος να το δεχθούμε. Μόνο με την ανάκριση θα αποδειχθούν όλα. Από την κατάθεση και μόνο μπορεί να γίνει κάποια εισαγγελική έρευνα».


Εξαφάνιση στην Αμοργό: Το σημάδι στον βράχο

Με τη βοήθεια κατοίκων της Αμοργού και φίλων της, η σύντροφος του Κάλιμπετ, Ντέμπι Λεσάν καθημερινά ερευνά το μονοπάτι από όπου εξαφανίστηκε.

Η ίδια ανάρτησε μία εικόνα σε γκρουπ της Αμοργού, στο οποίο φαίνεται με κόκκινη μπογιά ένα σύμβολο, που δείχνει στους περιπατητές τις διαδρομές που υπάρχουν στη συνέχεια του μονοπατιού.

«Βλέποντας αυτές τις οδηγίες στον βράχο, καταλαβαίνω ότι αριστερά βρίσκεται η Χώρα, αλλά στη μέση είναι το Λέλη», ρώτησε.

Εξαφάνιση Αμερικανού στην Αμοργό: Αυτό είναι το σημάδι στον βράχο που προβλημάτισε την σύντροφό του (Pic)

Σήμερα η γυναίκα έκανε ακόμη μία ανάρτηση. Σε αυτή αναφέρει ότι ξεκινάει νωρίς τις έρευνες για να μην την πιάσει η ζέστη και ότι ελπίζει σε ένα θαύμα.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.