Τον χλεύαζαν επί μήνες, αλλά οι δημοσκοπήσεις άλλα λένε: «Εκτόξευση» ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη…

Μετά τη μαζική φυγή της «Ομπρέλας»: Πάει για το «τρικ» του αιώνα ο Κασσελάκης...

Κι όμως, το έκανε.

Από την πρώτη στιγμή που «πάτησε το πόδι του»- μέσω ενός βίντεο στα social media, τότε- άκουσε πολλά. Πάρα πολλά. Τον χλεύασαν και του επιτέθηκαν όπως έκαναν και με τον προκάτοχό του, σε βαθμό που ν’ αναρωτιέται κανείς αν είναι υπεύθυνος και για το προπατορικό αμάρτημα ή κάτι άλλο, εξίσου, εννοείται, βαρύ.

Ο λόγος φυσικά για τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Ο 36χρονος πολιτικός ειδικά από την στιγμή που επικράτησε της Έφης Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα απέκτησε… εχθρούς τόσο εντός του κόμματος όσο και εκτός αυτού, με την συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ να τον θεωρεί οριακά άξιο να δέσει τα κορδόνια του.

Φυσικά, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί πως ο Κασσελάκης έχει στόφα μεγάλου πολιτικού ή πως θάμπωσε τους πάντες με το λόγο και τα έργα του στους μήνες που μεσολάβησαν. Στον αντίποδα, σε καμία περίπτωση δεν είναι ο χειρότερος αρχηγός κόμματος από αρχής γενέσεως κόσμου.

Παρά το γεγονός λοιπόν πως πολλοί προέβλεπαν ιστορική καθίζηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επερχόμενες ευρωεκλογές (στο πρώτο εκλογικό «τεστ», ουσιαστικά, του Κασσσελάκη), οι δημοσκόποι όχι μόνο δεν βλέπουν κάτι τέτοιο αλλά, αντιθέτως, παρατηρούν σημαντική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ που δινόταν προ τετραμήνου κάτω από 10%, πλέον φιγουράρει πάνω από 15% και οι σφυγμομετρήσεις τον φέρνουν μέχρι και 17%+, που είναι, φυσικά, το ποσοστό που πήρε και στις περσινές εθνικές εκλογές.

Την ίδια στιγμή η μέχρι πρότινος σίγουρη «νίκη» του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση (καθώς η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε… άλλο κόσμο και δεν απειλείται από κανέναν) μοιάζει να μετατρέπεται σε περίπατο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναμένεται να επικρατήσει με σχετική άνεση στην άτυπη αυτή μάχη.

Αύριο, φυσικά, οι κάλπες θα είναι ο απόλυτος κριτής και θα φανεί ποιος πήγε καλά και ποιος όχι.

Ωστόσο, ουδείς μπορεί να παραβλέψει πως τηρουμένων των συνθηκών, ο Κασσελάκης πάει για έναν μίνι άθλο…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.