Πάει να ρίξει στον… κουβά τους δημοσκόπους: Το “all in” του Βαρουφάκη που θέλει να τρελάνει κόσμο

Βαρουφάκης: Η ιδέα για «εισβολή» στο Νομισματοκοπείο ήταν του Φλαμπουράρη
Ρε λες;

Ελαφρώς κερδισμένος παρουσιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της MARC που παρουσιάστηκε στον Αντ1, την ίδια στιγμή που η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά πάνω από το 30%.

Ενόψει ευρωεκλογών, το κυβερνών κόμμα  στην πρόθεση ψήφου  εμφανίζεται στο 30,4%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται και κλειδώνει στη δεύτερη θέση με ποσοστό 15.1%.

Αναλυτικότερα τα ευρήματα της MARC στην σφυγμομέτρηση που παρουσιάστηκε στο κανάλι του Αμαρουσίου:

Εκτίμηση ψήφου

ΝΔ: Από 30,7% έως 36,1% με μέση τιμή το 33,4%
ΣΥΡΙΖΑ: Από 14,4% έως 18,6% με μέση τιμή το 16,5%
ΠΑΣΟΚ: Από 10% έως 13,6% με μέση τιμή το 11,8%
Ελληνική Λύση: Από 7,2% έως 10,4% με μέση τιμή το 8,8%
ΚΚΕ: Από 6,1% έως 9,1% με μέση τιμή το 7,6%
Πλεύση Ελευθερίας: Από 3,4% έως 5,8% με μέση τιμή το 4,6%
Νίκη: από 2,5% έως 4,7% με μέση τιμή το 3,6%
Νέα Αριστερά: Από 1,6% έως 3,4% με μέση τιμή το 2,5%
Δημοκράτες: Από 1,6% έως 3,4% με μέση τιμή το 2,5%

Δημοσκόπηση: Ο Βαρουφάκης είναι ακόμα εδώ

Η ακρίβεια αλλά και η μαύρη επέτειος των Τεμπών (κι ας έχει μεσολαβήσει ένα άλφα χρονικό διάστημα) αναδύονται σε κομβικά σημεία αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού. Το ποσοστό των αναποφάσιστων σε όλες τις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές είναι μεγάλο ενώ η ΝΔ επιχειρεί να μαζέψει τις απώλειες.

Το μοναδικό μπλοκ που διατηρεί τις μετακινήσεις του «θυμού», είναι το μπλοκ της αντισυστημικής ψήφου. Υπό αυτό το πρίσμα, το κόμμα ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη που στις περισσότερες δημοσκοπήσεις έφτανε το 1%, πλέον εμφανίζει ανοδική πορεία και προσεγγίσει το όριο του 3%. Είναι χαρακτηριστικό πως πλέον είναι στο 2.6% και αν και οι πιθανότητες να περάσει πάνω από τον… πήχυ είναι σαφώς λίγες, δεν αποκλείεται η εκκωφαντικών διαστάσεων ανατροπή της τελευταίας στιγμής.

Αιχμή του δόρατος αυτής της μεταστροφής φαίνεται πως είναι οι ψηφοφόροι των νεότερων ηλικιών που σε κάποιες περιπτώσεις οι ηλικίες μεταξύ 17-26 ετών φαίνεται να δίνουν στο κόμμα του άλλοτε υπουργού των οικονομικών του Αλέξη Τσίπρα και διψήφιο ποσοστό.

Η επικοινωνιακή  ικανότητα του κ. Βαρουφάκη να προσελκύει το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης και των social media φαίνεται πως έχει δημιουργήσει ένα ρεύμα μεταξύ των νεότερων ηλικιών.

Αν το δούμε κι αυτό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version