Όλοι οι άλλοι ετοιμάζονται: Οι 3 Χρυσαυγίτες που δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση αποφυλάκισης

Ένοχοι όλοι για όλες τις κατηγορίες: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Εκτός φυλακής βρίσκεται ήδη ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Το αποφυλακιστήριο με το οποίο θα έχει τη βεβαίωση ότι έχει απολυθεί με όρους από τις φυλακές Δομοκού, κατάστημα κράτησης που είχε οριστεί για την έκτιση της ποινής του ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, περιμένει ο Νίκος Μιχαλολιάκος μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στις οικογένειες θυμάτων δολοφονιών της Χρυσής Αυγής, όπως του Παύλου Φύσσα, όσο και στα social media, με τον ίδιο πάντως να βρίσκεται εκτός φυλακής από το 2022.

Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα ο νεοναζί αρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν βρισκόταν στη φυλακή, καθώς το τελευταίο διάστημα παρέμενε σε κέντρο αποκατάστασης λόγω προβλημάτων υγείας. Ο Μιχαλολιάκος είχε εισαχθεί από τις φυλακές Δομοκού τον Μάρτιο του 2022 σε ΜΕΘ λόγω COVID και είχε νοσηλευθεί επί πολλές ημέρες. Ακολούθως είχε μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης στους Αγίους Αναργύρους από όπου πλέον πήρε τον δρόμο για την οικία του.

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε και ο Ηλίας Κασιδιάρης. Το αίτημα υποβλήθηκε στις 26 Απριλίου στη φυλακή Δομοκού όπου κρατείται. Η διοίκηση της φυλακής  αναμένεται να το διαβιβάσει στον εισαγγελέα Λαμίας. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η εισαγγελική πρόταση και η απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών Λαμίας σχετικά με το αίτημα.

Οι Χρυσαυγίτες που δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση αποφυλάκισης

Όλοι οι καταδικασμένοι για εγκληματικές ενέργειες Χρυσαυγίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση αποφυλάκισης εντός του 2024.

Όλοι πλην των εξής τριών, σύμφωνα με τον Βηματοδότη: Ο Παναγιώταρος που δεν είχε τότε προφυλακιστεί, ο Παππάς, που είχε κρυφτεί για να μην προφυλακιστεί και ο Λαγός που άργησε να φυλακιστεί.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.