Επίσημο: Πάτησε το κουμπί ο Ηλίας Κασιδιάρης… 

Η απόφασή του και το αίτημα 

Η Χρυσή Αυγή κρίθηκε ως εγκληματική οργάνωση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η καταδικαστική απόφαση έβαλε στη φυλακή και τους «διευθυντές» της, αφού είναι ένοχοι για σειρά κακουργημάτων, από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μέχρι την απόπειρα δολοφονίας αλιεργατών και μελών του ΠΑΜΕ, μαχαιρώματα, εμπρησμούς, προπηλακισμούς και άλλα.

Με τις βαρύτερες ποινές καταδικάστηκαν ως «διευθυντές» της εγκληματικής οργάνωσης οι εξής:

  • Νίκος Μιχαλολιάκος: 13 χρόνια και 6 μήνες
  • Γιώργος Γερμενής: 13 χρόνια και 6 μήνες
  • Ηλίας Κασιδιάρης: 13 χρόνια και 6 μήνες
  • Γιάννης Λαγός: 13 χρόνια και 8 μήνες
  • Χρήστος Παππάς: 13 χρόνια και 3 μήνες

Πάτησε το κουμπί ο Κασιδιάρης

Οι βαρύτατες καταδίκες δεν σταμάτησαν τον Ηλία Κασιδιάρη από το να επιχειρήσει να ασχοληθεί με την πολιτική ιδρύοντας κόμμα αλλά όταν οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό, βρέθηκε με τους «Σπαρτιάτες» οι οποίοι μπήκαν στη Βουλή στις τελευταίες εκλογές.

Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, ο Κασιδιάρης βρίσκεται πίσω από τους Σπαρτιάτες και διώκεται για εξαπάτηση. Και σαν να μην φτάνει το… πλούσιο βιογραφικό του σε δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης και οι απόπειρες για εκ νέου εκλογή, ο ίδιος αποφάσισε να καταθέσει και αίτημα αποφυλάκισης αφού του το επιτρέπει ο νόμος.

Το αίτημα υποβλήθηκε στις 26 Απριλίου στη φυλακή Δομοκού όπου κρατείται. Η διοίκηση της φυλακής  αναμένεται να το διαβιβάσει στον εισαγγελέα Λαμίας. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η εισαγγελική πρόταση και η απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών Λαμίας σχετικά με το αίτημα.

Σημειώνεται ότι το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη θα εξετάσουν τα ίδια όργανα που έκριναν την με όρους αποφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.