Μετά τον Σπηλιωτόπουλο: Το νέο μπαμ Κασσελάκη με πρόσωπο δίπλα στον Καραμανλή

Μετά τον Σπηλιωτόπουλο: Το νέο μπαμ Κασσελάκη με πρόσωπο δίπλα στον Καραμανλή

Οι «καραμανλικοί» στον ΣΥΡΙΖΑ

Η επιλογή του Αρη Σπηλιωτόπουλου για συνεργάτη του ΣΥΡΙΖΑ, από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, προκάλεσε αντιδράσεις στελεχών. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως ο «καραμανλικός» πολιτικός θα έχει ρόλο προσωπικού συμβούλου όχι εντός κόμματος, αλλά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιλογή Σπηλιωτόπουλου έρχεται σε συνέχεια της προσχώρησης του Ευάγγελου Αντώναρου στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ενός ακόμη «καραμανλικού».

Φαίνεται πως η Κουμουνδούρου στοχεύει με τις επιλογές της στη δεξαμενή των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της λαϊκής δεξιάς. Για την ιστορία, ο κ. Σπηλιωτόπουλος ήταν ο εμπνευστής του περίφημου στρατηγικού σχεδιασμού του «μεσαίου χώρου» που οδήγησε τη ΝΔ στην εξουσία το 2004.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, θα αναλάβει να κάνει για λογαριασμό του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη αναλύσεις επί των δημοσκοπήσεων και των focus groups (ειδικά κοινά) που θα γίνονται στην επίσημη προεκλογική περίοδο.

Για πολλούς ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ η πρόσληψη του Άρη Σπηλιωτόπουλου σε ρόλο συμβούλου και αναλυτή του προέδρου δεν είναι παρά ο προθάλαμος της πλήρους επαναδραστηριοποίησής του στην πολιτική, με αρκετούς μάλιστα να στοιχηματίζουν ότι θα αναλάβει και ρόλο στην πρώτη γραμμή της επικοινωνίας.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ήδη από το 2019 είχε ταχθεί στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και ο Ευάγγελος Αντώναρος φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο χτίσιμο της σχέσης τους.


«Καραμανλικοί» στον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βολιδοσκοπεί διαρκώς πρόσωπα που μπορούν να λειτουργήσουν ως σημεία αναφοράς σε ένα δεξιό ακροατήριο.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα πρόσωπο με «ένσημα» στο γαλάζιο στρατόπεδο και σε επιτελικές θέσεις δίπλα στον Κώστα Καραμανλή το οποίο σήμερα έχει αποχωρήσει από τη ΝΔ.

Η περίπτωσή του πάντως είναι παγωμένη με ευθύνη του ίδιου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν κλείσει και οι πόρτες της Κουμουνδούρου.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.