Κόντρα στις προβλέψεις: Η απόφαση Μητσοτάκη για τον Φρέντι Μπελέρη

Κόντρα στις προβλέψεις: Η απόφαση Μητσοτάκη για τον Φρέντι Μπελέρη

Τι θα κάνει στις ευρωεκλογές;

Οι κομματικές μηχανές δουλεύουν στο «φουλ» ενόψει ευρωεκλογών, με τους πολιτικούς αρχηγούς να έχουν ξεκινήσει ήδη τις περιοδείες για τη συσπείρωση των ψηφοφόρων τους.

Οι πρώτες ανακοινώσεις για τα ευρωψηφοδέλτια έχουν γίνει με τα κόμματα να επιλέγουν να ρίξουν στη μάχη της κάλπης και αναγνωρίσιμα πρόσωπα, όπως για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ επέλεξε τον Θοδωρή Ζαγοράκη και η ΝΔ τον Γιώργο Αυτιά.

Το κυβερνών κόμμα σημειώνει απώλειες στη «σκιά» της ακρίβειας, της αύξησης της εγκληματικότητας και των υπονοιών για συγκάλυψη στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η ΝΔ σημειώνει διαρροές προς τα δεξιά, μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξετάζει υποψηφιότητες που θα μπορούσαν να συσπειρώσουν το κοινό στα δεξιά της ΝΔ.

Μία από αυτές είναι και του εκλεγμένου δήμαρχου Χειμάρρας που είναι στη φυλακή της Αλβανίας, Φρέντι Μπελέρη. Για τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές έχουν γραφτεί πολλά, αφού ο κ. Μητσοτάκης τον θεωρεί ως «δυνατό χαρτί».

Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Φρέντι Μπελέρης δεν θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, σύμφωνα με τον Βηματοδότη. Ταυτόχρονα, ούτε ο γιος του δεν αναμένεται να είναι υποψήφιος.

Πάντως, η ηγεσία της ΝΔ κλίνει προς την απόφαση να μην είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές ο προφυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας. Παρότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειχναν τον κ. Μπελέρη να έχει υψηλή απήχηση στο δεξιό κοινό.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.