Μετά την «καρατόμηση» Παπασταύρου και Μπρατάκου: Κόλπο-γκρόσο Μητσοτάκης με Βορίδη…

Δεν βάζει μυαλό ο Βορίδης

Γιατί προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση;

Αλλαγές στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου μετά τις παραιτήσεις των κ.κ. Παπασταύρου και Μπρατάκου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Αναβαθμίστηκε ο Μάκης Βορίδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

  • Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων και συμμετέχει στον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου.
  • Ο Στέλιος Κουτνατζής ορίζεται γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, με τις προβλεπόμενες από τον νόμο αρμοδιότητες της γενικής γραμματείας, καθώς και την επιμέλεια της νομοθετικής ύλης για λογαριασμό του πρωθυπουργού.

Κόλπο γκρόσο Μητσοτάκη

Η τοποθέτηση στη συγκεκριμένη θέση είναι μια απολύτως αναµενόµενη κίνηση, δεδοµένης της εµπειρίας που διαθέτει τόσο σε νοµικό όσο και σε επίπεδο πολιτικής διαχείρισης ο Μάκης Βορίδης.

Πέραν τούτου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκλαµβάνουν την αναβάθµιση και ως µια έµπρακτη επιβράβευση για τη στάση που έχει κρατήσει όλο αυτό το διάστηµα απέναντι στον πρωθυπουργό.

Η αναβάθµιση που πήρε ο Βορίδης εκ των πραγµάτων συνδέεται και µε την προσπάθεια που καταβάλλεται προκειµένου να ενισχυθεί το δεξιό προφίλ της κυβέρνησης ενόψει των ευρωεκλογών.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.