Ξεκάθαρο νούμερο 2 στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο άνθρωπος πίσω από τον Κασσελάκη που «ψαλιδίζει» το ποσοστό της ΝΔ

Παίρνει τη ρεβάνς: Πρώτη μεταγραφή από τη ΝΔ ο Κασσελάκης…

Ο σχεδιασμός της Κουμουνδούρου και τα κέρδη μετά τη συζήτηση στη Βουλή

Η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη που υπέβαλαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας καταψηφίστηκε με 159 ψήφους. Υπέρ ψήφισαν 141 από τους 300 βουλευτές.

Η τριήμερη διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή είχε πολλές εντάσεις, μεταξύ των εκπροσώπων και των πρόεδρο των κομμάτων.

Σημειώνεται πως «όχι» ψήφισαν οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς.


Ο άνθρωπος πίσω από τον Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπηρετούσε τη θητεία του, ωστόσο όλες αυτές τις ημέρες που συζητούνταν στη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης παρακολουθούσε την διαδικασία.

Μάλιστα χθες που ήταν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών επέλεξε να τοποθέτηση τρεις φορές, μέσα από τις αναρτήσεις του στα social media, επιμένοντας στην πρόθεση της Κουμουνδούρου για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Μπορεί να ήταν απών από τη διαδικασία αλλά ήθελε με αυτόν τον τρόπο να κάνει αισθητή την παρουσία του αλλά και να τονίσει το γεγονός ότι πρέπει ο Κώστας Καραμανλής να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Άλλωστε για τον ΣΥΡΙΖΑ το συμπέρασμα μετά την τριήμερη συνεδρίαση ήταν πως υπήρξε μια «ομολογία συγκάλυψης» από την κυβέρνηση.

Οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είδαν πως η συζήτηση είχε πολιτικά κέρδη για το κόμμα τους.

Ωστόσο, οι περισσότεροι επικεντρώθηκαν στην περίπτωση του Νίκου Παππά, που σήκωσε και το βάρος να τοποθετηθεί πρώτος από την αξιωματική αντιπολίτευση επί της πρότασης δυσπιστίας.

Σύμφωνα με το newsbeast.gr, δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που έλεγαν ότι da facto έχει καταστεί πλέον νούμερο δυο στο κόμμα και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τους ευρύτερους πολιτικούς συσχετισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.