«Δεν ξεπουλήθηκε ο Αρκάς»: Το σκίτσο για την τραγωδία στην Ρωσία που δίχασε τον κόσμο (Pic)

Στο στόχαστρο η τηλεργασία: Ο Αρκάς έκανε το σκίτσο που εξόργισε πολλούς (Pics)

Ανέβηκαν και πάλι οι τόνοι...

Τις τελευταίες δύο ημέρες η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί τρομοκρατημένη και μουδιασμένη τα όσα συνέβησαν στη Ρωσία, εκεί που οι εξτρεμιστές εισέβαλαν στην αίθουσα συναυλιών “Crocus City Hall” και άνοιξαν πυρ κατά πάντων, σκοτώνοντας σχεδόν 150 άτομα (τουλάχιστον τόσοι θάνατοι έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα και ελπίζουμε να μην ανέβει ο αριθμός) και τραυματίζοντας περισσότερους από 120.

Άπαντες παρακολουθούν το ποια θα είναι η «απάντηση» του Κρεμλίνου, με τον καθένα ν’ απεύχεται το χειρότερο δυνατό σενάριο. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο πασίγνωστος σκιτσογράφος Αρκάς πήρε και αυτός θέση για το φλέγον, κι εξαιρετικά οδυνηρό, ζήτημα μέσω, φυσικά, ενός σκίτσου.

Η εικόνα που ανέβηκε στην ιδιαιτέρως λαοφιλή σελίδα του στο Facebook έδειχνε μία αίθουσα συναυλίας ποτισμένη στο αίμα και από πάνω, ως σχόλιο, είχε τη ρήση του Μπέρτολτ Μπρέχτ, ο οποίος,σχολιάζοντας τους πανηγυρισμούς μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε πει «Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό».

Πολύς κόσμος στα σχόλια άρχισε ν’ αναρωτιέται ποιον εννοεί και… γιατί ο Αρκάς, άλλοι διατύπωσαν την γνώμη πως ο σκιτσογράφος πουλήθηκε- κυριολεκτικά και μεταφορικά- και οι περισσότεροι, όπως πάντα, τον αποθέωσαν.

Δείτε παρακάτω τη χαρακτηριστική φωτογραφία:

«Δεν ξεπουλήθηκε ο Αρκάς»: Το σκίτσο για την τραγωδία στην Ρωσία που δίχασε τον κόσμο (Pic)

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.