ΣΥΡΙΖΑ: Τσίπρας «τέλος»…

Ο εκλεκτός του Τσίπρα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ... 

Αυτό ήταν, σχεδόν και επίσημα.

Αυτό ήταν, λοιπόν. Ως εδώ.

Μπορεί ο επίσημος επίλογος να μην έχει γραφτεί ακόμα, όμως μετά τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διήμερο- σε συνδυασμό με τα… προεόρτια του επεισοδιακού συνεδρίου- οδηγούν, κατ’ ουσίαν, στο φινάλε.

Το φινάλε του Αλέξη Τσίπρα, για όσους δεν το κατάλαβαν, από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο πρώην πρωθυπουργός μετά την βαριά, διπλή ήττα στις εθνικές εκλογές αποφάσισε ν’ αφήσει τη θέση του προέδρου, με τον Στέφανο Κασσελάκη, ως γνωστόν, να τον αντικαθιστά έπειτα από την επικράτησή του επί της Έφης Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές.

Για πάρα πολλούς μήνες ο Τσίπρας δε μιλούσε πουθενά και οι διαρροές από το περιβάλλον του ήταν ελάχιστες έως και μηδενικές. Λίγες ημέρες πριν το 4ο συνέδριο του κόμματος, όμως, πήρε θέση μέσω των social media για τα όσα συμβαίνουν με την συνέχεια να είναι, λίγο-πολύ, γνωστή.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όμως, κόπηκε- έστω και όχι εμφανώς- κάθε γέφυρα του πρώην προέδρου με την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Τσίπρας, κατά την τελευταία ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου «Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά», που συνδιοργάνωσαν η Καθημερινή, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics, σήλωσε πως οι χειρισμοί του κόμματός του στις υποθέσεις της Novartis και στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ήταν άστοχοι.

Αυτό, φυσικά, οδήγησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να του «επιτεθούν», όμως καθίσταται κάτι παραπάνω από εμφανές πως ο Τσίπρας θέλει ν’ αφήσει στην άκρη το παρελθόν και ν΄αποκτήσει ένα νέο, πιο κεντρώο, προφίλ, στο δρόμο για…

Για τι, ακριβώς;

Για την ώρα, για τίποτα.

Για το απώτερο μέλλον, ειδικά όταν μιλάμε για έναν πολιτικό που τώρα μπαίνει μόλις στα 50 του χρόνια, για ένα νέο κόμμα με τον ίδιο μπροστάρη.

Καμία άλλη λύση δεν βγάζει, πια, νόημα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.