Εάν πέσει πιο κάτω ανοίγει θέμα διαδοχής: Αυτό είναι το ποσοστό-στόχος του Κασσελάκη στις ευρωεκλογές

Τρία πρωτοκλασάτα ονόματα: Τους τελειώνει ο Κασσελάκης μετά το δημοσκοπικό σοκ

Αν δεν το πιάσει θα τον... τελειώσουν

Το θυελλώδες συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν σαρωτικές αλλαγές που αποφάσισε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων, υποβάθμισε και τον Παύλο Πολάκη.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης από τη θέση του Συντονιστή στις Ειδικές Επιτροπές Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου, αναλαμβάνει Τομεάρχης Διαφάνειας.

Στη θέση του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής ομάδας ορίστηκε ο Θάνος Μωραϊτης και υποβαθμίστηκε ο Γιώργος Τσίπρας, ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, η Δώρα Αυγέρη αποχώρησε από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Όλγα Γεροβασίλη, τοποθετήθηκε στο εκτελεστικό γραφείο το οποίο πλέον έχει διευρυμένη σύνθεση και θα συνεδριάζει τακτικά με τους:

  • Νίκος Παππάς
  • Ευάγγελος Αποστολάκης
  • Κυριακή Μάλαμα
  • Πάνος Ρήγας
  • Λευτέρης Κρέτσος
  • Γιάννης Μπουρνούς

Το ποσοστό στόχος

Οι αλλαγές έγιναν με στόχο να ανέβουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ που «βουλιάζει» στην τρίτη θέση των δημοσκοπήσεων. Στο κόμμα έγιναν αλλαγές και επικρατεί νηνεμία, με κομματικά στελέχη να θεωρούν πως είναι προσωρινή.

Και αυτό διότι στις ευρωεκλογές αναμένεται να ανοίξει νέους γύρος αντιπαράθεσης. Σύμφωνα με την Καθημερινή, όλα τα στελέχη έχουν βάλει ως στόχο το 17% για τις ευρωεκλογές, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν μοιάζει εφικτό, βάσει των δημοσκοπήσεων.

Το συγκεκριμένο όριο, μάλιστα, δεν το θέτει μόνον η εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος λέει σε κάθε τόνο πως «είναι εφικτό». Συνεπώς, κάτω από το 17% ανοίγει και ο ασκός του Αιόλου και θα τεθεί θέμα ηγεσίας, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν εκ νέου εσωκομματικές εκλογές.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.