Εκλογές τέλος…

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τα 3 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για το Πάσχα

Είναι, πια, σαφές...

Είναι κάτι που ακούγεται κατά κόρον εδώ και σχεδόν έναν χρόνο. Τους τελευταίους 3-4 μήνες, ωστόσο, τα σενάρια έχουν φουντώσει για τα καλά, καθώς και οι δημοσκοπήσεις πλέον δείχνουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ρεαλιστικές ελπίδες να… γυρίσει την κατάσταση.

Αναφερόμαστε, φυσικά, στην πιθανότητα να γίνουν πρόωρες εκλογές, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που θεωρήθηκε πως το κυβερνών κόμμα θα προσέφευγε στις κάλπες, σε μια προσπάθεια να μειώσει ενδεχόμενες απώλειες στο ποσοστό του σε περίπτωση που εξαντλούσε την τετραετία.

Παρά, όμως, τον διαφαινόμενο καπνό, φωτιά δεν υπήρξε και, κατά τα φαινόμενα, δε θα υπάρξει: κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου το πρωί της Παρασκευής (29/4), ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα προς τους υπουργούς του πως η αέναη εκλογολογία προκαλεί σοβαρούς τριγμούς στην Νέα Δημοκρατία και μπορεί ν’ αποδειχθεί ακόμα και καταστροφική.

«Αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά, μην διστάσετε να μου το πείτε. Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας, ώστε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών», ήταν μία από τις χαρακτηριστικές του ατάκες σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν.

Όπως μαθαίνει το instanews.gr ο πρωθυπουργός προτίθεται πράγματι να εξαντλήσει την τετραετία διακυβέρνησης (έως και το καλοκαίρι του 2023, δηλαδή) ή να φτάσει πάρα πολύ κοντά στην… εκπνοή της, καθώς γνωρίζει πως την τρέχουσα περίοδο με το μεγάλο κύμα ακρίβειας και των τεραστίων αυξήσεων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές.

Θέλει να περάσει το καλοκαίρι και από τον Σεπτέμβριο ν’ ανατρέψει την κατάσταση, αντιστρέφοντας υπέρ του το κλίμα.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως ακόμα και τώρα η ΝΔ είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Δεν «κυνηγάει»…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.