Συναγερμός: Ο ιός που είναι πιο μολυσματικός από τον κορωνοϊό και έχει εμφανιστεί ήδη

Συναγερμός: Ο ιός που είναι πιο μολυσματικός από τον κορωνοϊό και έχει εμφανιστεί ήδη

Πλέον οι επιστήμονες έχουν έναν νέο «πονοκέφαλο»

Η πανδημία του κορωνοϊού… καταρράκωσε την ψυχολογία εκατομμυρίων ανθρώπων το 2020 όταν για πρώτη φορά οι μεγαλύτερες πόλεις του πλανήτη μπήκαν σε lockdown. Περίπου 510 εκατομμύρια καταγεγραμμένες μολύνσεις και 6.218.018 νεκροί είναι το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα τη στιγμή που ο πληθυσμός έχει θωρακιστεί λόγω των εμβολίων και τα περιοριστικά μέτρα χαλαρώνουν δίνοντας μία αίσθηση… κανονικότητας.

Πλέον οι επιστήμονες έχουν έναν νέο «πονοκέφαλο» αυτό της οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά. Ακόμα δεν έχει βρεθεί η αιτία που την προκαλεί. Ομως δεν αποκλείεται να είναι και ιδιαίτερα μολυσματική στο μέλλον. «Είναι δύσκολο να περιοριστεί η εξάπλωση της οξείας ηπατίτιδας που “χτυπάει” παιδιά σε όλο τον κόσμο» είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ενα από τα σενάρια θέλει την ηπατίτιδα να οφείλεται στον αδενοϊό 41. Αν κάτι τέτοιο αποδειχτεί πρόκειται για μία δυσμενή εξέλιξη στα ιατρικά χρονικά αφού σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη ο εν λόγω αδενοϊός είναι πιο μολυσματικός και από τον κορωνοϊό. Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι «εάν πρόκειται για τον αδενοϊό 41 είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον περιορίσουμε, καθώς είναι πιο μολυσματικός ακόμη και από τον κορωνοϊό. Τα ορφανά είναι όταν έχουμε ανεξάρτητα μεταξύ τους, αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για εκτεταμένη εξάπλωση που είναι και η κορυφή του παγόβουνου, δηλαδή τα σπάνια περιστατικά που θα οδηγηθούν στην σπάνια επιπλοκή. Και μάλλον πρόκειται για τον αδενοϊό 41 που ήταν κοινός μέχρι τώρα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.