Ομόφυλα ζευγάρια: Βόμβα Σαμαρά που δεν περίμενε η ΝΔ…

Ομόφυλα ζευγάρια: Βόμβα Σαμαρά που δεν περίμενε η ΝΔ…

Τι έκανε; 

Σε δημόσια διαβούλευση βγήκε το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, όπως είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στη ΝΔ, ο Μάκης Βορίδης που διαφωνεί ανακοίνωσε πως θα απέχει από την ψηφοφορία, στάση που έγινε δεκτή. Ωστόσο, το ίδιο δεν ισχύει για τους υφυπουργούς της κυβέρνησης, με όσους διαφωνούν να μην τους δίνεται η δυνατότητα αποχής.

Αντιδράσεις για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχουν υπάρξει και από τον Αντώνη Σαμαρά που έχει εκφράσει ήδη τη διαφωνία του. «Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την “πυρηνική” οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή υπάρχει μάνα και πατέρας. Για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην πυρηνική οικογένεια», είχε δηλώσει.

Ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε αναφέροντας πως το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια «έλυσε κάθε πρόβλημα δικαιωμάτων». «Από κει και ύστερα, αν τους αναγνωρίσουμε γάμο, θα αναγκαστούμε αργότερα – για λόγους εξίσωσης ανόμοιων πραγμάτων – να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Όμως τα παιδιά έχουν ανάγκη από γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Έχουν ανάγκη- και δικαίωμα- να έχουν μάνα και πατέρα. Όχι “γονέα ένα” και “γονέα δύο”».

Απαντώντας στην ερώτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: «μην μπερδεύουμε τις σεξουαλικές προτιμήσεις- που μπορεί να είναι πολλαπλές – με τα φύλα που είναι δύο. Και μην μπερδεύουμε το σύμφωνο συμβίωσης με το θεσμό της οικογένειας που μεγαλώνει παιδιά, τα οποία χρειάζονται και τα δύο φύλα».

«Οι γυναίκες δεν είναι “τεκνοποιητικές μηχανές” που θα βοηθούν τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά κι ύστερα θα εξαφανίζονται. Αυτό υποτιμά τη γυναίκα και τραυματίζει τα παιδιά. Και η μητρότητα δεν είναι παροχή υπηρεσίας. Ούτε οικονομική συναλλαγή. Είναι πηγή ζωής και επένδυση ζωής, με τεράστιο συναισθηματικό φορτίο – και για τις γυναίκες και για τα παιδιά», είπε.

«Βόμβα» Σαμαρά

Παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις του, ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να ανεβάσει τους τόνους και να κάνει μια εφ’ όλης της ύλης ιδεολογική και πολιτική παρέμβαση για τον γάμο ομοφύλων.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει να μιλήσει στη Βουλή από τις μέρες της υπόθεσης Novartis, όμως θα ανέβει ξανά στο βήμα τις επόμενες μέρες, το πιθανότερο μπροστά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα πρέπει να τον ακούσει να αποδομεί το νομοσχέδιό του! Πρόκειται για μία κίνηση που δεν περίμεναν στο Μέγαρο Μαξίμου…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.