Η λύση του μυστηρίου στο Μεσολόγγι: Αυτό είναι το πρόσωπο-κλειδί που θα διαλύσει τις όποιες απορίες για το τι συνέβη

Εξαφάνιση 30χρονου στο Μεσολόγγι: Μίλησε το κινητό του κρεοπώλη...

«Τα δανεικά τον σκότωσαν» 

Άκαρπες είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου Μπάμπη από το Μεσολόγγι την ώρα που η οικογένειά του μιλάει για εγκληματική ενέργεια, ενώ ο βασικός ύποπτος δείχνει να πέφτει σε αντιφάσεις γύρω από το τι συνέβη τη μοιραία νύχτα της εξαφάνισης.

Εθελοντές, πυροσβέστες, drones, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ακόμα και δύτες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις της αστυνομίας για τον εντοπισμό του Μπάμπη.

Και ενώ οι δυνάμεις και εθελοντές «χτενίζουν» την περιοχή, οι Αρχές εστιάζουν στα μηνύματα που αντάλλαξαν ο 30χρονος κυνηγός με τον 50χρονο κρεοπώλη, ο οποίος έχει μπει στο στόχαστρο των Αρχών.

Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει οι δύο άνδρες, ο 31χρονος ζητούσε πίσω το ποσό των 17.000 ευρώ που είχε δανείσει στον κρεοπώλη.


Το τρίτο πρόσωπο

Από την ανάκτηση των μηνυμάτων προκύπτει ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα ακόμα άτομο που γνωρίζει τι συνέβη το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου ή ενδεχομένως και να συμμετείχε στην εξαφάνιση του 30χρονου.

«Φαίνεται ότι υπάρχει ένα πρόσωπο – μυστήριο που ο ρόλος του ήταν σημαντικός. Ίσως ξέρει πράγματα, ίσως εμπλέκεται στην υπόθεση με σπουδαίο τρόπο», δήλωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.


Μάλιστα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το εν λόγω πρόσωπο ανήκει στο ευρύτερο φιλικό περιβάλλον του 50χρονου και αναμένεται να κληθεί να καταθέσει μέσα στις επόμενες ώρες αφού η ανάκτηση των μηνυμάτων φανέρωσε μια μεταξύ τους συνομιλία σε μια πολύ επίμαχη στιγμή.

Σε πολλές αντιφάσεις πέφτει ο ύποπτος

Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας του 30χρονου, ο βασικός ύποπτος ισχυρίστηκε ότι χρειάστηκε πάνω από μία ώρα για να διανύσει μια διαδρομή επτά λεπτών.

Ακόμα ισχυρίστηκε ότι ο Μπάμπης του είπε ότι θα πάει για κυνήγι, αλλά δεν του είπε με ποιον. Ωστόσο, ο αγνοούμενος δεν ήταν ντυμένος για κυνήγι.  Τέλος, ισχυρίστηκε ότι ξέχασε το κινητό του στο σπίτι, αλλά έχει σβήσει την έντονη μεταξύ τους συνομιλία.

«Τα δανεικά τον σκότωσαν»

Η οικογένεια του Μπάμπη θεωρεί ότι ο 30χρονος έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας. Ο πατέρας και η αδερφή του ισχυρίζονται πως κάποια άτομα ξέρουν τι έχει συμβεί, αλλά κρατούν το στόμα τους κλειστό, φωτογραφίζοντας συγκεκριμένα άτομα από το στενό περιβάλλον του βασικού υπόπτου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η αδερφή του Μπάμπη δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχει κάνει κακό στον εαυτό του. Με τον αδερφό μου κάναμε σχέδια, οπότε το αποκλείουμε. Μετά από δέκα ημέρες, δυστυχώς οι ελπίδες μας να ζει έως μηδενίζονται. Πιστεύω ότι του έχει συμβεί κάτι κακό και απλά προσπαθούμε να βρούμε πού είναι. Δεν ξέρω αν φοβόταν κάτι και είχε μαζί την καραμπίνα».

Ερωτώμενη εάν πιστεύει ότι τα χρήματα που είχε δανείσει ο αδερφός της στον 50χρονο κρεοπώλη κόστισαν τη ζωή στον 30χρονο, εκείνη απάντησε:  «Αυτό πιστεύω κι εγώ. Γιατί αν ισχύει το μήνυμα ότι του ζητούσε ο αδερφός μου επίμονα τα χρήματα και όπως ξέρουμε κι εμείς σαν οικογένεια του είχε πει πριν φύγει για Ιταλία ότι ήθελε τα χρήματά του, πιστεύω ότι εάν και ο αδερφός μου τον πίεσε πολύ, μπορεί αυτός ο άνθρωπος ή ο οποιοσδήποτε άνθρωπος να του έκανε κακό».

«Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν κάτι. Όχι απαραίτητα ότι εμπλέκονται στην εξαφάνιση του αδερφού μου ή σε ό,τι του έχει συμβεί, αλλά είναι μικρή κοινωνία εδώ, πιστεύω ότι έχουν ακούσει κάτι. Και χθες κάτι άκουσα, για ένα ηχητικό ντοκουμέντο για κάποιον που έλεγε “αφήστε με, αφήστε με” και έψαχνα όλη τη μέρα ποιος έχει αυτό το ηχητικό και τελικά ήταν από άλλη μέρα, άσχετη. Όλα συζητούνται εδώ, όλα μαθαίνονται», συμπλήρωσε.

«Ζητάω όποιος γνωρίζει, να μιλήσει. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν θα σου συμβεί και εσένα κάτι αντίστοιχο, τι σου επιφυλάσσει η μοίρα. Μιλήστε για τη μάνα. Πιστεύω τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει. Απλά επειδή υπάρχουν εγκλήματα που υπάρχουν κατηγορούμενοι και δεν εντοπίζεται το σώμα του αγνοούμενου, θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είμαστε στην ίδια μοίρα», κατέληξε η αδερφή του 31χρονου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.