Η αιτία της τραγωδίας: Ο λόγος που έπεσε το αεροσκάφος του αδικοχαμένου επισμηναγού στην Καλαμάτα

Η αιτία της τραγωδίας: Ο λόγος που έπεσε το αεροσκάφος του αδικοχαμένου επισμηναγού στην Καλαμάτα

Τι ερευνούν οι εμπειρογνώμονες.

Τα αίτια που οδήγησαν στη συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 Buckeye, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Επαμεινώνδα Κωστέα, ερευνούν οι εμπειρογνώμονες.

Συγκεκριμένα, μετά την πτώση του αεροσκάφους, κατά την οποία δε χρησιμοποιήθηκε το εκτινασσόμενο κάθισμα, στην περιοχή έσπευσαν συνεργεία της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία, αφού εντόπισαν νεκρό τον άτυχο πιλότο, ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες και την περισυλλογή στοιχείων που θα βοηθήσουν τους αξιωματούχους της επιτροπής που σχηματίστηκε για να εντοπιστούν τα αίτια της πτώσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή διερεύνησης του δυστυχήματος δέσμευσε κινητά τηλέφωνα που βιντεοσκοπούσαν την τελευταία πτήση του 40χρονου και συνέλεξε τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα που αφήνει η κάθε πτήση στην 120 Π.Μ.

Το ότι τα συντρίμμια είναι σε βατό σημείο στο έδαφος, σύμφωνα με αξιωματούχους της Πολεμικής Αεροπορίας, θα βοηθήσει να εξαχθούν «πολύ ασφαλή συμπεράσματα» για τις συνθήκες και τις αιτίες της πτώσης.

Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος χειριστής, που υπηρετούσε στην 363 Μοίρα Εκπαιδεύσεως Αέρος (363 ΜΕΑ) της 120 Πτέρυγας Εκπαιδεύσεως Αέρος (120 ΠΕΑ), είχε απογειωθεί στις 10:31 μαζί με άλλους δύο εκπαιδευτές για να κάνουν τη «συντήρησή» τους, πραγματοποιώντας ακόμη μία άσκηση αναχαίτισης. Η πτώση σημειώθηκε στις 11:28 και ενώ ο έμπειρος εκπαιδευτής πλησίαζε τον αεροδιάδρομο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.